Azdavay Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 97. yılı etkinlikleri kapsamında dezavantajlı cocuklar icin "Cumhuriyet Bayramında Minik Şefler Mutfakta" projesini hayata gecirdi. Proje kapsamında MasterChef'in şefleri ile dezavantajlı cocuklar aynı mutfakta bir araya gelerek birlikte yemek yaptı. Ardından Kaymakam, MasterChef şefleri ile dezavantajlı cocuklar, davul zurna eşliğinde oynayarak gonullerince eğlendi.
Azdavay Kaymakamlığı, yetim, oksuz ve hayatta kimsesi olmayan cocuklar icin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri cercevesinde "Cumhuriyet Bayramında Minik Şefler Mutfakta" projesini hayata gecirdi. Proje kapsamında cocuklar, once buyukleri icin yemek yaptı. Ardından yaptıkları yemekleri buyuklerine ikram etti. Yemek programının ardından davul zurna eşliğinde eğlenen dezavantajlı cocuklar, buyukleri ile birlikte karşılıklı ciftetelli oynadı.

Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediyesi'nin de destekleri ile ozel bir televizyon kanalında yayınlanan MasterChef isimli yemek programının aşcılarını Azdavay ilcesine getirerek, ozel ve dezavantajlı konumda bulunan cocuklara unutamayacakları bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yaşattı. Cocuklar icin ozel olarak kurulan platformda cocuklar buyukleri icin yemek pişirdi, limonata yaptı. Cocuklar, kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri ve icecekleri buyuklerine de ikram etmeyi ihmal etmedi.
Yağan yağmura aldırmayan cocuklar, yemek programının sonrasında Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'in alana ozel olarak getirdiği davul zurna eşliğinde eğlendi. Azdavay Kaymakamı Melih Aydoğan, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ve devlet erkanı ile karşılıklı gobek atan cocuklar, unutamayacakları bir Cumhuriyet Bayramını kutlama imkanı buldu.
"Bizlerde, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu onlarla birlikte yaşıyoruz"
Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını soyleyen Azdavay Kaymakamı Melih Aydoğan, "Bugun Cumhuriyetimizin 97. yıl donumu, tum Turkiye'de olduğu gibi doğa turizminin oncu şehri olan, doğanın her turlu guzelliklerini icerisinde barındıran Azdavay ilcemizde de kutluyoruz. Bu coşkuya ortak olmak icin bugun şeflerimizle birlikte Azdavay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da katkılarıyla dezavantajlı cocuklarımızı bir araya getirdik. Bu projemizde ozel bir televizyon kanalında yarışmayla tum Turkiye'nin tanığı MasterChef'leri Sedat, Gulşah ve Berk bizlere eşlik ediyorlar. Onların isteği ve talebi uzerine Azdavay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak "Cumhuriyet Bayramında Minik Şefler Mutfakta" projesini bugun hayata gecirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje ile dezavantajlı cocuklarımız ile gelen şeflerimizi bir araya getirdik ve şu anda birlikte Cumhuriyet Bayramında yemeklerini yapıyorlar. Bizlerde bu coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz. Birazdan yemeklerin tadına da bakacağız. Azdavaylı hemşehrilerimizle birlikte yemekleri tadacağız. Ben, bu projeyi ilcemize kazandırmak icin emek sarf eden Azdavay SYDV ile Azdavay Belediyesine ve MasterChef'den gelen şeflerimize teşekkur ediyorum. Bu vesile ile tum ulkemizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." dedi.
"Cocuklara nasıl yemek yapıldığını oğretiyorum"
Dezavantajlı cocuklarla birlikte yemek yapmaktan dolayı cok mutlu olduğunu belirten MasterChef'in şeflerinden Sedat Tuncer ise, "Bugun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, cocuklarımızı cok sevdiğimiz icin bizlerde bu etkinliği katıldık. Onlara bugun tatlı yapıyoruz, onlara hem nasıl yapıldığını oğretiyorum hem de onlar oğreniyorlar. Cok mutluyum, teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Programın ardından cocuklara ceşitli hediyeler verildi. - KASTAMONU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı