Samsun'da İl Milli Eğitim Mudurluğunce hayata gecirilen "Zirvede Ben de Varım Projesi" ile uluslararası musabakalarda yarışan milli sporcular yetiştiriliyor.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan yazılı acıklamada, Genclik ve Spor İl Mudurluğu iş birliğiyle spor tırmanış branşındaki proje ile fiziksel ve zihinsel sağlıklı nesillerin yanı sıra şampiyonluğu hedefleyen milli sporcular da yetiştirilmesinin amaclandığı belirtildi.
Turkiye, Avrupa ve dunya şampiyonalarında yarışabilecek sporcular yetiştirmek amacıyla Samsun Maarif Hareketi kapsamında uygulanan "Zirvede Ben de Varım Projesi" ile 2017 yılından bu yana spor tırmanış branşında 4 bin oğrenciye ulaşıldığı anlatılan acıklamada, "Sportif tırmanış alanında eğitim verilen oğrencilerden yeteneği olanlar tespit edilerek, ileri seviyede eğitime alınıyor. Bu sayede lisanslı oğrenci sayısı artarken, dunyada populerliğini yeni oluşturan spor tırmanış branşı, ulkemizde ve bolgemizde yaygınlaşmaya başladı. İl Milli Eğitim Mudurluğu oncu olarak kucuk yaşlardan bu branşta sporcular yetiştirilmesini sağladı." ifadelerine yer verildi.
Proje kapsamında sadece 8 seans calışan oğrencilerden onemli başarılar geldiğine işaret edilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Okul Sporları Sportif Tırmanış Turkiye Şampiyonası, 21 ilden 405 sporcu ve 80 okulun katılımıyla duzenlendi. Samsun'dan yarışmaya katılan sporcular ferdi ve takım olarak toplam 16 madalya alarak en yakın rakibine 9 farkla Turkiye birincisi oldu. Şampiyonada alınan 36 madalyanın 26'sının 'Zirvede Ben de Varım Projesi' kapsamında okul taramaları dahil, yaklaşık 4 bin oğrenci arasından secilip lisans cıkartılan oğrencilerden oluştuğu tespit edildi. Bu sonuc, ulaşılmak istenen hedefe tam olarak ulaşıldığının gostergesi oldu. 2017-2018 eğitim oğretim yılında 30 oğrencinin bu branşta lisansı varken, bu sayı şu an itibarıyla 200'un uzerine cıktı. Bu sporculardan 70'i ulusal musabakalarda dereceler aldı. Ayrıca 8'i milli takım kampına gitti, 3'u de uluslararası musabakaya katılıp Turkiye'yi temsil etti."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Mehmet Kurkcu