İzmit Sekapark'ta duzenlenen Su Sporları Festivaline katılan eski Survivor yarışmacısı Ogeday Girişken, duygusal ve anlamlı hikayesini katılımcılara anlattı.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında duzenlediği "Mavi Vatan'ın Kalbi Kocaeli Korfez'de" temalı Su Sporları Festivaline katılan eski Survivor yarışmacısı, milli kurek sporcusu Ogeday Girişken, duygusal hikayesini katılımcılara anlattı. Girişken, Survivor yarışlarını kazandıktan sonra kardeşim diye bağırdığını bunun nedeni olarak da motosiklet kazasında kaybettiği yakın arkadaşı Muhammed'e hitap etmek istediğini soyledi.
Kaybettiği arkadaşı Muhammed'le İzmit Sumer Kurek Kulubu'nde beraber yarıştıklarını anlatan Ogeday, "En yakın arkadaşıma soz vermiştim. Survivor şampiyonluğuna erişirsem Sumer Kurek takımına bir yelken alacağım ve ismini kaybettiğim arkadaşımın ismi olan Muhammed koyacağım dedim. 6 ay sonra şampiyon oldum ve sozumu yerine getirdim. Aldığım teknede arkadaşım Muhammed Canşi gibi sporcular yetişir umarım" dedi.
Hikayeyi dinleyen katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Yakın arkadaşı Muhammed'in ismini verdikleri kurekle İzmit Korfezinde 1923 metre kurek cektiğini belirten Ogeday "Gercekten bu benim icin cok onemli bir an. Keşke daha cok imkanım olsaydı da daha fazla tekne alıp sporcu yetişmesine on ayak olsaydım. Yaklaşık 10 yıldır kurek cekiyorum. İnşallah daha cok kişiye on ayak olurum" şeklinde konuştu.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'ni yaptığı su sporları festivalinden dolayı tebrik eden ve aldığı davetten dolayı teşekkur eden Ogeday Girişken, "Belediye Başkanımız inanmış ve gercekten elimizde olan bu guzel imkanı cok iyi bir şekilde değerlendirmeye almış. Kendisini bir kurek sporcusu olarak kutluyorum. Umarım daha fazlasını yapar" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı