Turk Patent Enstitusu'ne doner markası icin son on ayda 3 bin 895 yeni marka başvurusu yapıldı.
Uluslararası Doner Federasyonu (UDOFED) doner icin yapılan marka başvurularına ilişkin rakam verdi. Federasyon, Turk Patent Enstitusu'ne doner markası başvurularında ust uste rekorlar kırıldığını belirterek, son on ayda 3 bin 895 yeni marka patent başvurusu yapıldığını duyurdu.
"Doner Turkiye'nin yeni ihracat kalemi olacak"

Konu ile ilgili goruş veren UDOFED Genel Başkanı Mehmet Mercan; "Doner icin yapılacakların hepsini belli bir plan dahilinde yurutuyoruz. Uluslararası Doner Federasyonu ile dunyanın en guvenilir hızlı yemeği olan donerimizin uretiminden satışına, calışanından gıda guvenilirliğine kadar bir cok alanda yeni bir donem başladı. Donerin uluslararası rekabet gucunu artırma gayretindeyiz" dedi.
"Federasyondan once doner sektorunun adı vardı ama kendisi yoktu" diyen Mercan, "Şimdi ilgili bakanlıklar ve burokratlarımız ile geliştirdiğimiz projeler ile adım adım guclu bir sektorun temellerini atıyoruz. Tabi calışmalarımız sahada yatırımcılarımıza guven veriyor. Yeni acılan doner uretim tesisleri ve satış noktalarının fazlalığı da bu guvenin bir sonucu" ifadelerini kullandı.
Federasyon olarak en buyuk hedeflerinden birisinin de Turkiye'ye yeni bir ihracat kalemi olarak doneri kazandırmak olduğunu vurgulayan Mercan, "Turkiye'nin 7 bolgesinde yeni entegre uretim tesisleri acılacak. Binlerce yeni istihdam alanı acılacak. Bu tesislerde uretilen sağlıklı donerler hem ic pazara sunulacak hem de yurt dışına ihrac edilecek. Federasyonumuz uluslararası duzeyde doner sektorunu temsil ediyor. 140 ulkede uretici ve doner satış noktaları ile toplam yaklaşık 2 bucuk milyon kişiyi temsil ediyoruz. Butun amacımız sektorumuzun global rekabet gucunu artırırken ulkemizi temsil kabiliyetini artırmak" dedi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı