ESENYURT'ta, farklı noktalarda ayakta yolcu aldıkları gerekcesi ile 2 minibus şoforune toplam 9 bin 906 lira para cezası kesildi. Minibusunden ayakta 22 yolcu cıkan bir minibus şoforu ise kendisine ceza kesen polis memurlarına, "15 dakika once ceza yedim. Bu seferlik idare et" dedi.Koronavirus ile mucadele kapsamında toplu taşıma araclarında ayakta yolcu alımı yasaklandı. Gelen yasakların ardından Sivil Trafik ekipleri, şehrin ceşitli noktalarında minibuslere yonelik denetim gercekleştirdi. Bizimkent Koprusunun Esenyurt tarafında yapılan denetimlerde, bir minibus, ayakta yolcu taşıdığı gerekcesi ile durduruldu. Minibusun icinden toplam 22 tane ayakta yolcu cıkarken şofor, kendisini durduran polislere, "15 dakika once ceza yedim. 4-5 tane cezam var. Bir seferlik idare etsen ne olur?" diyerek cezadan kurtulmaya calıştı. Polis ekipleri ayakta yolcu aldığı gerekcesi ile minibus şoforune Hıfzıssıhha Kanuna Muhalefet sucundan 3 bin 150, Kural Dışı Yolcu Taşımak sucundan ise bin 803 lira para cezası kesti. Ayakta yolculuk yaptığı icin minibusten indirilen bir vatandaş ise "2 saattir bekliyorum. Ne ile gideceğiz? Paralarımızı da verdik" dedi.Esenyurt icinde sefer yapan başka bir minibusun fazla yolcu aldığı ihbarı uzerine harekete gecen polis ekipleri, calışmalara başladı. Minibusu yol uzerinde bulan ekipler arac durdurarak, ayaktaki yolcuların aşağı inmesini istedi. Minibuste toplam 21 kişinin ayakta yolculuk yaptığının tespit edilmesi uzerine şofore, Hıfzıssıhha Kanuna Muhalefet sucundan 3 bin 150, Kural Dışı Yolcu Taşımak sucundan ise bin 803 lira para cezası kesildi.
- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Veysal TİMDU