Van'ın Tuşba Belediyesinin İlce Milli Eğitim Mudurluğu işbirliğiyle Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldonumu kutlama etkinlikleri cercevesinde duzenlediği odullu 'Resim ve Kısa Video' yarışmasında dereceye giren oğrencilere odulleri verildi.
Genc neslin, buyuk bir mucadelenin sonucunda kurulan Cumhuriyetin değerlerini oğrenmesi ve bu değerlerin benimsenmesi amacıyla ilcedeki ilk ve ortaoğretim oğrencilerine yonelik duzenlenen 'Resim ve Kısa Video' yarışmasına yaklaşık 250 oğrenci katıldı. Tarafsız komisyon tarafından yapılan değerlendirmenin ardından eserleri odule layık gorulen oğrencilere duzenlenen bir torenle odulleri verildi. Tuşba Belediyesinde duzenlenen torende oğrencilere odulleri Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve İlce Milli Eğitim Mudur Vekili Mehmet Kızıldeniz tarafından verildi.

Her iki kategorinin birincilerine bisiklet, ikincilerine akıllı saat ve ucunculerine scooterin odul olarak verildiği yarışmanın resim kategorisinde Van Guzel Sanatlar Lisesinden Şeval Demirel birinci, Huma Hatun MTA Lisesinden Melisa Cicekel ikinci ve İdris-i Bitlisi Ortaokulundan Gamze Sena Yaylacı ise ucuncu oldu. Kısa video kategorisinde ise Şemsibey Ortaokulundan Nubar Erbağa birinci, Mahir Kolyiğit Ortaokulundan Sumeyye Kalkan ikinci ve Abdurrahmangazi İşitme Engelliler Ortaokulundan Cemil Batan ise ucuncu oldu. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı