Kırıkkale'nin Yahşihan ilcesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda acılışı gercekleşen oyun parkına akın eden cocukların yuzu guldu.
Yahşihan Belediyesi tarafından Bayraktepe Mahallesi'nde 90 gunde yapımı tamamlanan Şefik Guneşer Parkı'nın acılışı gercekleşti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl donumunde acılışı yapılan parka vatandaşlar yoğun ilgi gosterirdi. Cocuklar ise yeni oyun gruplarında eğlencenin tadını cıkardı. 4 bin 100 metrekare uzerine kurulan parkta; futbol, voleybol, basketbol sahası, cocuk oyun alanı, fitness aletleri, kamelyalar, yuruyuş yolu, pergoleler, el temalı sus havuzu, fırın, market ve bin 700 metrekare yeşil alan bulunuyor.

"Belediye başkanımız cok gayretli"
3 ay once Yahşihan'a geldiği belirten ilce kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, "Ben Yahşihan'a geleli 3 aya yakın oluyor. Sağ olsun belediye başkanımız cok gayretli. Bence bu parkın guzel yanı şu; Evet bir park acmak cok guzel. Burada bu kadar insanın kullanabileceği bir alan olmuş ama gecmişi unutmamakta cok onemli. Belediye başkanımızı unutmamış. Onun ismini vermiş buda cok onemli. Bizde genelde insanlar oldukten sonra hatırlanır. Ama sağ olsun başkanımız yaşarken eski başkanımızı hatırlamış ve ismini vermiş bu cok gurur verici. Allah yolunu acık etsin kolaylıklar diliyorum kendisine" dedi.
"Cocukların mutluluğunu goruyoruz"
Mahallelerin tamamına buyuk park yapacaklarını ifade eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Turkyılmaz, "Bugun Cumhuriyet'in 97. yıl donumu. Gonul isterdi ki buraları coşkuyla yıkalım. Maalesef bir pandemi donemi var. İnsanın tuyleri diken diken oluyor. Vatandaşın boyle parklara ihtiyacı olduğunu hissedip park yapabilmek cok guzel bir şey. Aynı zamanda cocukların mutluluğunu gorunce diyoruz ki niye zamanında bitiremedik? Niye zamanında bir şeyler yapılmadı? Ben şunu soz veriyorum: Yahşihan'da 10 mahalle var. Hepsinde birer tane buyuk park. Minik parklar haric. Allah omur verdiği surece makamda kaldığım surece butun mahallelere en az bu kadar guzel, biliyorsunuz Aydın Copur'u actık Kırıkkale'de bir ilkti. Şefik Guner'i actık Kırıkkale'de yine guzel bir park. Burada yine bir ilk var mahalle fırını. Bir de bakıyoruz ki 2004 yılındaki secim vaadimizde varmış mahalle fırını onu gercekleştiriyoruz. Yahşihan halkına hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Cok teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
"İsmimin verilmesi beni duygulandırdı"
İsminin parka verilmesinden dolayı emeğe gecenlere teşekkurlerini ileten Yahşihan eski Belediye Başkanı Şefik Guneşer, "Sayın başkanımıza, emeği gecen meclis uyelerine, buradaki tum arkadaşlarımıza teşekkur ediyorum. Daha once insan oldukten sonra bu tur isimler konuluyordu. Sağlığımızda ismimim verilmesi beni duygulandırdı onurlandırdı. Sayın başkanıma cok teşekkur ediyorum" ifadesini kullandı. - KIRIKKALE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KADİR ARSLAN