MERSİN'in Erdemli ilcesinde, evlerinde cıkan yangında eşyalarının yanı sıra bilgisayarı ve tableti de yanan ancak okumak istediğini belirterek, yetkililerden yardım isteyen 7'nci sınıf oğrencisi Mustafa Kaya'ya (12) İl Milli Eğitim Muduru Adem Koca'nın talimatıyla, tablet hediye edildi.
İlceye bağlı Kocahasanlı Mahallesi'nde Hasan Kaya'ya ait kapı ve pencereleri olmayan evde 20 Ekim'de elektrik kontağından yangın cıktı. Yangında can kaybı yaşanmazken, evdeki butun eşyalar kullanılamaz hale geldi. Kaya ailesinin iki cocuğundan en buyuğu olan Mustafa Kaya, babası ile kardeşinin zihinsel engelli olduğunu, yangından sonra annesinin evi terk ettiğini kaydetti.
Hayattaki tek umudunun eğitimini tamamladıktan sonra ailesinin gecimini sağlamak olduğunu aktaran Mustafa Kaya, Demiroren Haber Ajansı muhabirine dun verdiği roportajda en cok ders calıştığı bilgisayarının yanmasına uzulduğunu bildirdi. Kaya, "Derslerimi bilgisayardan takip ediyordum ama yandığı icin bir haftadır derslerimi de takip edemez oldum. Ben okumak istiyorum. Gelecek sene Lise Geciş Sınavı'na (LGS) gireceğim ve derslerimi takip etmem gerekiyor. Oncelikle tablet bilgisayar istiyorum ve evimizin tadilatının yapılmasını istiyorum. Ailede butun yuk benim uzerimde. Yemek yapıp, onlara bakmaya calışıyorum" diye konuştu.EĞİTİMDEKİ TUM İHTİYACLARI KARŞILANACAKİl Milli Eğitim Muduru Adem Koca, Mustafa'nın okuma azmi uzerine talimat vererek, eğitim sorunlarının giderilmesi icin calışma başlatılmasını istedi. Ozel Kalem Muduru Mikail Eren talimatı yerine getirerek, Mustafa'ya tablet hediye etti. Eren, Mustafa'nın artık eğitimdeki tum sorunlarının ve ihtiyaclarının giderileceğini dile getirdi. Eren, daha sonra Mustafa'nın Adem Koca ile cep telefonuyla goruntulu konuşmasını sağladı.HERKES YARDIM ETMEK İCİN GELİYORKendisine ve ailesine destek veren herkese cok teşekkur ettiğini belirten Mustafa Kara, "Ben ve ailem cok mutlu olduk. Dunden bu yana herkes yardım etmek icin buraya geliyor. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet DOĞANER