İZMİR'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Hukumet Konağı binasına projeksiyon ile yansıtılan ve Valiliğin sosyal medya hesaplarından canlı olarak aktarılan gosteri, buyuk beğeni topladı. Ektinlik sırasında Ataturk'un sesi verildiğinde duygusal anlar yaşanırken, Gul Koc, "Ataturk'un sesini duymak başka bir guzellik, o kadar cok heyecanlanıyorum ki bire bir yaşıyorum onu" dedi.
İzmir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, pandemi nedeniyle vatandaşların bayram coşkusunu evlerinde yaşaması icin ozel bir program duzenledi. Cumhuriyetin ilan edilişinin 97'nci yıl donumunde, Hukumet Konağı binasının duvarlarına projeksiyon ile yansıtılan ozel videoda tarih, yeniden canlandırıldı. Lazer ışık ve ses gosterisi ile devam eden etkinlikte, Ataturk'un 10'uncu Yıl Soylev'i de dinletildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Ataturk'un sesini duyduğunda duygusal anlar yaşadı. Etkinlik, Valiliğin sosyal medya hesaplarından evde olan vatandaşlar icin canlı olarak yayınlandı.
'TARİHİ İZLERKEN DUYGULANDILAR'Etkinliği Konak Meydan'ında izleyen Meliha Tosun, "O tarihi anları izlerken, icimde bir şeyler kıpraştı, o anları ekranda gormek bizi cok mutlu etti. Cumhuriyet iyi ki ilan edilmiş. Helal olsun halkımıza bu yıllara getirebildik bu ulkeyi" dedi.Ataturk'un sesini duyduğunda duygusal anlar yaşadığını belirten Gul Koc, "Cok heyecanlanıyorum, cok guzel bir şey diyebilirim. Cumhuriyetimiz ilelebet her zaman yaşayacaktır, cocuklarımızla torunlarımızla inşallah. Her şey yasak olmasına rağmen cok guzel bir ortam. Ataturk'un sesini duymak başka bir guzellik zaten, o kadar cok heyecanlanıyorum ki bire bir yaşıyorum onu zaten. Her zamanki gibi, diliyorum, cok daha guzel zamanlarda cok daha guzel cumhuriyetlerde buluşmak, goruşmek umuduyla. Hep yureğimizde, bu heyecanları yaşamak istiyoruz. Cocuklarımızla torunlarımızla ilelebet surecek inşallah" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Halil İbrahim KARABIYIK