Apple birkac yıldır ilgilenen kişiler icin macOS acık beta programları gercekleştiriyor. Boylece isteyenler yeni işletim sistemini kendi cihazlarında test edebiliyor ve firmaya geri bildirim sağlayabiliyorlar.
Bu kişilerin arasında yer almak isteyenler acık beta olarak işletim sistemini indirebiliyor. Siz de bu kişilerden biriyseniz yapmanız gerekenleri adım adım anlatıyoruz. Boylece yeni ozellikleri herkesten once deneyip gelişimlerine katkıda bulunabiliyorsunuz.
[h=2]macOS Big Sur acık beta indirme[/h]
Apple’ın yeni işletim sistemi icin yayınladığı betayı indirme hakkı kazanması da kurması da aslında karmaşık işlemler değil. Yani ortalama bir Mac kullanıcısı cok rahat bir şekilde kurulumu tamamlayabilir. Bu yazıda adım adım indirme surecinde yapmanız gerekenleri anlatacağız.
Bu işleme başlamadan once, Apple’ın zaman zaman geliştiricilere yonelik olarak yaptığı kapalı betalar ya da bu ornekte olduğu gibi herkesin erişebildiği acık betalar yaptığını hatırlatalım. Bu beta surecleri yeni ozellikler barındırdıkları gibi hatalar da barındırabiliyor ve gunluk kullanım icin en ideal durumda değiller. Bunu da goz onunde bulundurmak gerekiyor.
Başlamadan once, guncellemelerden istediğiniz performansı alamamanız ya da ciddi bir sorunla karşılaşmanız ihtimaline karşı, Mac Menu cubuğunda Zaman Makinesi ikonuna tıklayın ve Şimdi Yedekle diyerek yedek oluşturun.
[h=3]Halihazırda beta kullanıcısıysanız[/h] Hali hazırda Apple’ın Beta Software Programı’na dahil ve beta versiyon işletim sistemi kullanıyorsanız indirme işlemini oldukca kolay şekilde gercekleştirebilirsiniz. Bunun icin yapmanız gerekenler şu şekilde:
Sistem Tercihleri’ne gidin. Yazılım Guncellemeleri sekmesine tıklayın. Yeni guncelleme burada gozukecektir. Guncellemeyi indirin. [h=3]Beta kullanıcısı değilseniz[/h] Apple’ın Beta Software Programı’na kayıt olun. Bunun icin Safari programından beta.apple.com adresine gidin. Kayıt Ol/Sign Up duğmesine basın. Apple ID e-posta adresinizi ve şifrenizi yazın. Oturum Ac/Sign In duğmesine basın. Giriş yaptıktan sonra macOS sekmesine tıklayın. macOS Acık Beta Erişim Aracını İndir duğmesine basın. İndirilenler ekranından dosyanızı acın. Dosya paketine cift tıklayarak kurulumu başlatın. Apple’ın beta programına katılmak ve kullanmaya başlamak bu kadar kolay bir surec. Beta surecindeki deneyimlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.