Trendleri hep bir adım onden takip etmeyi seviyorsanız, şimdiden onumuzdeki senenin trendlerine gore makyaj yapma fikri size cekici geldiyse, harika!
2012'nin en guzel 7 makyaj trendi nelermiş bir goz atalım; kırmızı dudaklar, mat bir cilt, guclu kaşlar, bronz yanaklar, metalik gozler ve dolgun kirpikler.
Kırmızı dudaklar
Kıpkırmızı dudakların yeri makyajda her zaman bambaşka. Onumuzdeki sene de bu trend oldukca populer olacak. Burada onemli olan sizin kendinize ait en guzel kırmızıyı keşfetmeniz. Onumuzdeki sezon bunun icin bircok kırmızı ruj secenekleri ile birlikte birlikte geliyor. İster kiremit rengi, ister bordo; ister mat ister parlak kırmızı rujunuzu secin, belli belirsiz bir goz makyajı ile tamamlayın. İşte hazırsınız!
Mat Bir Cilt
Parlak ciltler artık hic tutulmuyor, mat ve bebek gibi bir cilt en doğal goruneni hem de son donemin en guzel makyaj trendi. Mat ve puruzsuz bir cilt elde etmek icin fondoten oncesinde yuzunuze bir primer surebilirsiniz, cildinizdeki renk farklılıklarını kapatmanıza yardımcı olur. Ayrıca fondoten haricinde pudra yardımıyla da yuzunuzdeki parlamaları onleyebilirsiniz. Aydınlatıcı tarzda urunlerdense kacınmak gerekli.
Guclu kaşlar
Hem cok seksi hem de sofistike bir gorunum katmak icin kaşlarınıza yonelin. Onumuzdeki yılın modası cok aşırı değil ama yine de kalın, rengi koyulaştırılmış, fırcalanmış, dolu dolu gorunen ve dramatik bir bicim verilmiş kaşlar. Bu etkiyi yaratmak icin bir kaş kalemi ya da kaş rimelinden yardım alın.kadinca.net
Bronz yanaklar
Sanki guneş yanaklarınıza vurmuş da hafif bronzlaştırmış gibi doğal bir gorunume sahip yanaklar de cok moda olacak. Kış soğuğu ile tezat oluşturan bu yanakları ben de cok seviyorum. Bu etkiyi yaratmak icin bronzlaştırıcı allığınızı elmacık kemiklerinizin uzerine uygulayın. Elmacık kemiklerinizin yerini bulmakda zorlanıyorsanız, sadece gulun ve ortaya cıkan yanaklarınızı bir guzel allığınızla renklendirin.
Metalik Gozler
Goz cevrenizi aydınlatacak gri metalik tonlarındaki goz makyajı da en cok dikkat ceken makyaj trendlerinden. Daha doğal bir gorunum icin mutlaka krem şeklinde olan farları tercih etmeli. Metalik farınızı dumanlı goz makyajının icine katarak cok daha carpıcı ve etkileyici bir gorunume sahip olabilirsiniz.
Dolgun Kirpikler
Siz de benim gibi goz makyajınızın belirgin olmasını seviyorsanız, zaten eminim rimellerle aranız cok iyidir. Onumuzdeki sene de dolgun ve koyu kirpikler dikkat cekiyor. Rimelinizin etkisini artırmak icin oncesinde kirpiklerinizi kıvırmak isteyebilirsiniz.