Gectiğimiz sezon Fenerbahce'de forma giyen Fransız futbolcu Adil Rami, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un son donemde yaptığı İslam ve Turkiye karşıtı sozlerine sert bir şekilde cevap verdi.
Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Fransız oyuncu, "Tum kalbimle soyluyorum. Bugun hic gururlu değilim, resmen tiksindim. Hatta kalbim kırıldı. Kırıldı cunku biliyorum ki her şeye gulemeyiz. Hele boyle bir donemde. Ve Macron goruyorum ki bizi pisliğe itiyorsun. Kardeşim, Fransa cok kulturluluk ulkesi. Charlie'ye saldırıları desteklemiyorum ama bugun manşetlere baktığımızda, provokasyonları gorduğumde cok kırılıyorum ve utanıyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ARTIK SUSAMAM"[/h]En ufak bir sorunda hep Muslumanların on plana cıkarıldığı vurgulayan Rami, "Acıkca soyluyorum, bu benim duşuncem. Tiksiniyorum. Ben yurt dışındayım, arada bir bakıyorum ama artık susamam. Tabii ki ben muslumanım. Tum ibadetlerimi yerine getiremiyorum ama mukemmel bir insan olmaya calışıyorum. Bilmelisin ki Muslumanlar mukemmelliğe yakın ama maalesef ben yapamıyorum. Bakıyorum ki en ufak bir sorunda hep Muslumanlar on plana cıkartılıyor. Muslumanlara on plana cıkaranlar kucucuk bir azınlık, hatta azınlık bile değil, onlar deli. Macron, sen boyle şeylere izin veriyorsun. Hayır kabul etmiyorum" diye konuştu.
[h=3]POGBA, MİLLİ TAKIMI BIRAKMIŞTI[/h]Bir başka Fransız futbolcu Paul Pogba, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un son donemde yaptığı İslam ve Turkiye karşıtı sozleri nedeniyle milli takımı bıraktığını acıklamıştı.