Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yılı dolayısıyla duzenlenen etkinlikler ile Cumhuriyet coşkusu, Darıca mahallelerine taşındı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yılı Darıca'da coşkuyla kutlandı. Darıca sahilde bulunan toren alanında gercekleşen kutlamalara Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Calık, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İlce Emniyet Muduru Şaheser Şen, İlce Milli Eğitim Muduru İsmail Oğuz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, meclis uyeleri ve gaziler katıldı. Ataturk anıtı onundeki toren saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken ardından Darıca genelinde okullarda gercekleşen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren oğrencilere odulleri takdim edildi. Odul toreninin ardından Vali Yardımcısı Ekrem Calık ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, tebrikleri kabul ederek torene katılanların bayramını kutladı. Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Calık gunun anlam ve onemini belirten konuşma yaparak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Torenin ardından Darıca Belediyesi'nin hazırladığı ustu acık moral otobusu bando eşliğinde şehir turu atarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu mahallelere taşıdı. Vali Yardımcısı Ekrem Calık ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ustu acık otobuse binerek vatandaşları selamladı ve bayramlarını kutladı. Darıcalılar da ellerinde Turk bayraklarıyla evlerin balkonlarından coşkuya eşlik etti. Bando takımı ise konser vererek Darıcalılara unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da Darıcalıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, "Bağımsızlığımızın nişanesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 97'nci yıldonumu kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve onurlu mucadeleye destek veren yureğinde bağımsızlık aşkı ve vatan sevdası olan kahraman milletimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetin 100. Yılına doğru koşarken Turkiye, her zamankinden daha guclu ve emin adımlarla geleceğe yuruyor. İnşallah Cumhuriyetimizi daha nice yıllara cok daha guclu bir şekilde taşıyacağız" dedi. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı