Bolu'da Kuzfındık koyunde cıkan ve 42 binanın hasar gorduğu yangında evlerini kaybeden vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediyor. Yangında evlerini kaybeden koylulere gecici olarak yaşayabilecekleri konteyner verildi.
Bolu'da gectiğimiz hafta Kuzfındık koyunde cıkan yangında 12 konut, 12 ahır ve 12 samanlık ağır hasarlı, 6 konut, odunluk ve ahır hafif hasarlı olmak uzere toplam 42 binanın hasar gordu. Ekiplerin 3 saatlik calışması sondurulen yangının ardından yapılan hasar tespitiyle birlikte afetzede koylulerin de yaraları sarılmaya başlandı. Yangında evlerini kaybeden vatandaşlar icin AFAD ekipleri tarafından kurulan cadırların ardından koylulerin yaşayabilmeleri icin konteynerler verildi.
Yapılan calışmalarla ilgili bilgi veren Vali Ahmet Umit, ilk gunden beri vatandaşların mağdur olmaması icin calışmaların surduğunu ifade ederek, "Hala orada calışanlar var. En başından beri takip ediliyor ve edilecektir. Once enkaz kaldırma calışması yapıldı. Sonra da hasar tespiti yapıldı. Bu sırada da vatandaşlarımızla irtibat kurmak suretiyle konteynırda mı kalmak istiyorlar? Yoksa kendilerini il merkezinde misafir mi edelim? ya da akrabaları ve ikinci bir evleri varsa orada mı kalmak isterler diye soruldu. Herkesle istişare edildikten sonra bir yol belirlendi. Biz de ona gore kendilerine yardımcı olduk. Normal hayata donebilmeleri icin cok hızlı bir şekilde belli bir miktar odenek ayırdık. Şu anda konteynır ve cadırlarla ihtiyac olan temel gıda maddeleriyle oradaki vatandaşlarımızı desteklemiş vaziyetteyiz. Kızılay sıcak yemek takdim etmek uzere hazır. Diğer taraftan AFAD mudurluğumuz işin burokratik calışmalarını yapmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın yangından en az şekilde etkilenmeleri icin gayret ediyorum. Afetzedelerimizle beraberiz. Elimizden ne geliyorsa en kısa zamanda yapacağız. Hic tereddutleri olmasın" dedi.
Yangında evi ağır hasar alan Nazmi Nalbat, sıcak havalarda konteynerde kalacağını belirterek, "Durabildiğimiz kadar orada duracağız. Havalar soğuk olduğu icin onlar ısınmaz. Cocuklarımın yanında kalacağım. İyi havalarda gelip burada kalırım. Aynı zamanda inşaatımı da yapacağım. Yardım edeceğiz deniliyor. Yiyecek geliyor" dedi. - BOLU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı