Japon video oyun studyosu Square Enix, şu sıralar PlayStation 5 icin yayınlanacak yeni oyunu Final Fantasy XVI uzerinde calışmalarına devam ediyor. Studyo, oyunseverlere Final Fantasy XVI hakkında on bilgiler sunabilmek adına oyunun web sitesini bugun itibarıyla yayınlamış ve bazı tanıtım materyallerini paylaşmış durumda.
Final Fantasy XVI’nın yapımcısı olan Naoki Yoshida, PlayStation Blog’da kaleme aldığı bir yazı ile oyunun sunacağı dunya ve karakterler hakkında on bilgiler paylaştı. Yoshida’nın acıklamalarına gore Final Fantasy XVI, resmi olarak 2021 yılında duyurulacak ancak o zamana kadar oyun hakkında epey bilgi alma imkanına sahibiz.

Final Fantasy XVI, Mother Crystals adlı ışıltılı kristal dağlarla kaplı Valisthea adlı bir ulkede gececek. Ulke, gecmişte Mother Crystals icin pek cok savaşa sahne olmuş ve bu savaşlarda Rosaria Buyuk Dukalığı, Kutsal Sanbreque İmparatorluğu, Waloed Krallığı, Dhalmekian Cumhuriyeti ve Demir Krallığı ulusları yukselme imkanı yakalamış. Savaşların ardından uluslar arasında isteksiz bir barış yapılmış olsa da Blight'ın ortaya cıkmasıyla bu barış bozuluyor.
Clive Rosfield, oyunun ana karakteri olarak karşımıza cıkacak. Rosaria Arşidukunun ilk oğlu olan Clive, aynı zamanda kardeşi Zumruduanka hukumdarı Joshua'yı koruyan bir kalkan. Kardeş Joshua Rosfield, Zumruduanka hukumdarı olmasının yanı sıra aynı zamanda bir ateş eikonu olan anka kuşu dominantıdır ve kardeşi Clive’e de kalkan gorevi icin ateşi kontrol etme yeteneğinin bir kısmını vermiş.

Clive Rosfield ve Joshua Rosfield’ın yanında bir de Jill Warrick yer alacak. Aslen Kuzey Topraklarına ait biri olan Warrick, Kuzey’in Rosaria Buyuk Dukalığı'na sadakat yemininin bir parcası olarak Rosaria Buyuk Dukalığı tarafından alınmış ve Rosfield kardeşlerle birlikte cocukluğunu gecirmiş.
Gorunuşe gore Final Fantasy XVI, serinin onceki oyunlarından daha azını vadetmiyor ve onceki oyunları oynamış olan oyunseverler, fazlasıyla aşina oldukları Eikonlar ve Dominantlar ile bu oyunda da karşı karşıya kalacaklar. Oyun hakkında daha fazla bilgi almak icin Final Fantasy XVI web sitesini ziyaret edebilir, ayrıca aşağıdaki tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
[h=2]Final Fantasy XVI ‘Uyanış’ tanıtım videosu[/h]