MANİSA'nın Kula ilcesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, koronavirus tedbirleri kapsamında, coşkuyla kutlandı. İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada rahatsızlanan oğrencinin elindeki Turk bayrağını, Kula İlce Milli Eğitim Şube Muduru Huseyin İzci devraldı.
Cumhuriyet'in 97'nci kuruluş yıldonumu kutlamaları dun Kent Meydanı'ndaki Ataturk Anıtı'na celenk sunulması ile başladı. Kutlama, bugun Kaymakam Kemal Duru'nun tebrikleri kabulu ile devam etti.
Şehit Omer Halisdemir ve Yunus Emre Kent Meydanı'nda duzenlenen toren ise saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu sırasında Turk bayrağını taşıyan Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi 9. sınıf oğrencisi Mustafa Alcı, rahatsızlandı. Durumu fark eden Kula İlce Milli Eğitim Şube Muduru Huseyin İzci, bayrağı oğrenciden devraldı. Saygı duruşunun sona erip, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise başka bir oğrenciye teslim etti. Rahatsızlanan oğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu, kısa sureli baş donmesi yaşadığı oğrenildi.
'BUGUN, MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIĞINI TUM DUNYAYA İLAN ETTİĞİ GUNDUR.'Covid-19 tedbirleri kapsamında duzenlenen torende Kula Kaymakamı Kemal Duru, yaptığı konuşmasında "Bugun, Turkiye'nin her koşesinde, Cumhuriyet'imizin ilanının 97'nci yıl donumunu buyuk bir heyecanla kutluyoruz. Bugun, milletimizin bağımsızlığını tum dunyaya ilan ettiği gundur. Ulkesini işgal etmek isteyen guclere karşı destansı bir istiklal mucadelesi veren milletimiz, kazandığı buyuk zaferi, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taclanmıştır" dedi.Kaymakam Duru'nun konuşmasının ardından toren, şiirlerin okunması ve halk oyunları gosterileriyle devam etti. Değerli Zamanlar Projesi muzik ekibinin gosterilerinin ardından ise zeka oyunları yarışmasında derece alan oğrenciler ile 'Okulum Temiz' belgesi alan okullara odulleri verildi.Kutlama programına Kaymakam Kemal Duru'nun yanı sıra Kula Cumhuriyet Başsavcısı Ali Erdem, Kula Belediye Başkanı Huseyin Tosun, Kula İlce Emniyet Muduru Burhan Demirkıran, Kula İlce Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başcavuş Mehmet Ucak, Kula İlce Milli Eğitim Muduru Adem Sumen, Kula Genclik ve Spor İlce Muduru Sait Bozer, Kula Muharip Gaziler Derneği uyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri, okul mudurleri, oğretmenler ve oğrenciler katıldı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hasan YİĞEN