Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Ağrı ve Tunceli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı torenle kutlandı.
Tunceli
Tunceli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı duzenlenen torenle kutlandı.
Ataturk Mahallesi'ndeki valilik binası bahcesinde gercekleşen programda, Vali Mehmet Ali Ozkan, tebrikleri kabul ederek kurum amirleri ve temsilcileriyle bayramlaştı.
Ozkan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 97. yıldonumunu kutladıklarını belirterek, şoyle konuştu:

"Başta buyuk onder Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere şehitlerimizi, gazilerimi minnet ve şukranla yad ediyorum. Gerek aklı gerek ilmi gerekse bedeniyle ulkesine hizmet etmiş vatan erlerini, vatan evlatlarını selamlıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldonumu olan bugun de sizlerin, ilimizin, ulkemizin ve bu yuce Turk milletinin nerede bir ferdi varsa onların Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."
Torene, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Jandarma Bolge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Macoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, Munzur Universitesi Rektoru Prof.Dr. Ubeyde İpek, Baro Başkanı Kenan Cetin, İl Emniyet Muduru Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, vali yardımcıları, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra vatandaşlar da katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sidar Can Eren