Antalya'da kapalı semt pazarı hınca hınc dolunca sosyal mesafe 'sıfıra' indi. Tum uyarılara rağmen mesafeye dikkat edilmeyen pazarda, bazı vatandaşların ve esnafın maske takmadığı gozlendi.
Tum Turkiye'de korona Virus (Covid-19) vaka sayısında artış yaşanırken, dun Antalya'daki bir kapalı semt pazarında tedirgin eden goruntuler oluştu. Muratpaşa ilcesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki semt pazarında alışveriş yoğunluğu yaşandı. İki katlı pazar neredeyse hınca hınc dolarken, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmadığı gozlendi. Pazarda bazı vatandaşların ve esnafın maske takmadığı gozlendi. Oluşan tablo bazı vatandaşları tedirgin etti. Bazı vatandaşlar pazar icerisindeki kalabalığı gorunce alışveriş yapmamayı tercih etti. Pazar icerisinde zabıta ekipleri anons ve birebir uyarılarla maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler, maskesini olmayan ya da duzgun takmayan esnaf ile vatandaşlara uyardı. Zabıtanın denetimleri sırasında esnaf ve bazı vatandaşların maskelerini cebinden cıkartıp taktıkları goruldu.
"Maskesiz geliyorlar"
Pazarda maske satan esnaf Fikret Gurlu, "Coğu takmıyor. Takmayanları uyarıp ucretsiz maske veriyorum" dedi.
Daha once korona viruse yakalanıp tedavi goren Ahmet Turk de, "Maskesiz geliyorlar. Esnafta takmıyor. Ben hastalığı 15 gun cektim, atlattım. Cok kotuydu" ifadelerini kullandı. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı