Microsoft, Windows 10’u bir işletim sisteminden ziyade bir cevrimici hizmet olarak gorduğunu, bu nedenle de Windows 10’un işletim sisteminin son surumu olduğunu duyurduğundan bu yana işletim sistemine buyuk kucuk pek cok guncelleme yayınladı ve Windows 10’u ilk piyasaya surulduğu halinden daha ileri bir noktaya taşıdı.
Microsoft, Windows 10’u guncel tutmak icin elinden geleni yapsa da işletim sisteminin arayuzu neredeyse yayınlandığı gun ile aynı tasarıma sahip. Windows Central tarafından aktarılan bilgilere gore Microsoft, gelecek yıl yayınlanacak Windows Cobalt surumunun bir parcası olacak “Sun Valley” kod adlı proje ile bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

Aktarılan bilgilere gore Sun Valley, Windows 10’un piyasaya surulduğu gunden bu yana aldığı ben buyuk tasarım guncellemesi olacak. Soz konusu guncelleme ile Başlat menusunden Dosya Gezgini’ne, Eylem (Bildirim) Merkezi’nden Ayarlar’a kadar arayuzde bulunan hemen her unsur işlevsel ve gorsel değişim gecirecek.

Sun Valley’nin katlanabilir ve cift ekranlı cihazlar icin geliştirildiği belirtilen Windows 10X’ten tasarım acısından izler taşıyacağı, bu nedenle de Microsoft’un işletim sisteminin yeni surumuyle ozellikle tablet modunda ciddi iyileştirmeler gercekleştireceği ifade ediliyor. Ayrıca yeni arayuz ile birlikte daha fazla uygulamanın karanlık moda kavuşacağını da soyleyebiliriz.

Microsoft, soz konusu guncelleme icin resmi bir acıklamada bulunmadığı icin henuz kesin bir yayınlanma tarihinden soz edemiyoruz. Bununla birlikte tahminler, Windows Cobalt’ın yaz aylarında Insider kullanıcılarıyla buluşacağı, sonbahar aylarında ise tum Windows 10 kullanıcılarına sunulacağı yonunde. Windows Cobalt ile ilgili yayınlanan bir konsept videoya buradan ulaşabilirsiniz.