Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bartın Valiliği binası onunde toren duzenlendi.
Torende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.
Tebrikleri kabul eden Vali Guner konuşmasında, Turkiye Cumhuriyetinin koklu, buyuk ve guclu bir devlet olarak, demokratik ve cağdaş yapısıyla pek cok ulke icin ornek ve model durumuna geldiğini ifade etti. Vali Guner, "Bugun, tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Ataturk onderliğinde yedi duvele karşı goğsunu siper ederek kurduğu gozumuzun nuru Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldonumu. Kahraman ecdadımızın 97 yıl once her turlu zorluğa katlanarak sabır, guc ve azim ile yaptıkları gibi bugun de birliğimizi, iriliğimizi, dirliğimizi yedi duvele gostermek, Cumhuriyeti ve bu vatanı bizlere emanet eden o kahramanlara şukranlarımızı ifade etmek icin toplandık. Buyuk bir medeniyetin mirascısı olan devletimiz, Cumhuriyet ile birlikte hızla buyumuş ve ozellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata gecirerek dunyanın en guclu ekonomisine sahip ulkelerin arasına girmeyi başarmıştır. Ulkemiz eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda onemli atılımlar gercekleştirilmiştir. Bu sayede, bugun Turkiye Cumhuriyeti; koklu, buyuk ve guclu bir devlet olarak, demokratik ve cağdaş yapısıyla pek cok ulke icin ornek ve model durumuna gelmiştir. Milletimiz, bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da hicbir fedakarlıktan kacınmayarak, birlik ve beraberlik icerisinde, hoşgorusunu, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda, sağlam adımlarla yurumeye devam edecektir. Bugun geldiğimiz noktada, her alanda daha da gelişmiş mureffeh bir Turkiye'ye ulaşacağımıza yurekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi, ozellikle cocuklarımız, genclerimiz; Cumhuriyetini ve milli egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir. Ne mutlu bizlere ki bu milletin bir ferdi ve bu cennet vatanın birer evladıyız" dedi.
Azerbaycan'ı hedef alan saldırıları da kınayan Vali Guner, "Hepimizin bildiği gibi bu gunlerde kardeş ulke Azerbaycan; Birleşmiş Milletler tarafından da tanınmış, topraklarının yaklaşık yuzde 20'lik bir bolumunun otuz yıldır Ermeni işgali altında bulunduğu Karabağ'da haklı bir mucadele vermektedir. Bu mucadelede dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan tarafından sivil yerleşim yerlerini de hedef alan saldırıları şiddetle kınıyorum. Biz iki devlet tek milletiz. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Vatan toprağının her karışını kutsal bilen bir milletin evladı olarak bu anlamlı gunde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere İstiklal mucadelemizin butun kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gonlunde olumsuzleşen butun şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şukranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
Torenin ardından resmi ve sivil aracların katılımıyla konvoy oluşturuldu. - BARTIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı