Malatya'da tek kullanımlık karton bardak ureten girişimci Onur ve Emre Ozkaya kardeşler, yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinde artan talebe yetişmek icin yoğun mesai yapıyor.
Tum dunyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla beraber hijyen malzemelerinin yanı sıra vatandaşların tek kullanımlık urunlere talebi arttı.
Malatya'da tek kullanımlık karton bardak uretimi yapan Onur ve Emre Ozkaya kardeşler de talepleri karşılamak icin hummalı bir calışma gercekleştiriyor.

Onur Ozkaya, AA muhabirine, uzun zamandır duşundukleri karton bardak uretimini Kucuk ve Orta Olcekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sayesinde hayata gecirdiklerini soyledi.
Karton bardağa pandemi surecinde fazla talep olduğunu aktaran Ozkaya, "Tek vardiya calışırken cift vardiya calışmaya başladık. İşlerimiz daha da artmaya başladı. İnşallah bu hastalık bir an once biter. Ama dediğim gibi bu surec işlerimizi artırdı. Bu talepleri daha cok calışarak karşılayabiliyoruz." dedi.
Tek kullanımlık karton bardakların plastik bardaklara gore daha hijyenik olduğunu dile getiren Ozkaya, şoyle devam etti:
"İzmir, Elazığ ve Adıyaman'dan muşterilerimiz var. Allah nasip ederse daha cok kente gondereceğiz. Biz bu işe girerken pet bardak işini de duşunduk ama karton bardağı geri donuşumu olduğu icin sectik. Karton bardak daha hijyenik ve geri donuşumu var. Diğer bardaklarda kimyasal madde kullanılıyor ama bunda oyle bir madde yok. Bilindiği uzere kafe, cay ocağı, restoran ve acılırsa duğun salonları kullanıyor. Ondan ziyade artık vatandaşlarımız evlerde de kullanmaya başladı. Onun icin işletmemizi sanayi bolgesi değil de mahallemizde actık."
"2 ayda 5 milyon bardak uretip, sattık"
İşletmeyi kardeşiyle beraber actıklarını hatırlatan Ozkaya, işlerinin gunden gune daha da iyi olduğunu soyledi.
Uretimde kullandıkları makinenin 7/24 esasına gore calışabildiğini ifade eden Ozkaya, "Makine saatte 3 bin bardak uretim kapasitesine sahip. Ayda yaklaşık 2 milyon bardak uretmektedir. İki aydır calışıyoruz. Koronavirusten dolayı cift vardiyaya donduğumuz icin uretim sayımız daha da arttı. 2 ayda 5 milyon bardak uretip, sattık." diye konuştu.
"Cift vardiyaya donduk"
Ağabeyiyle uretim yapan Emre Ozkaya ise bircok araştırma sonucunda işletmeyi actıklarını anlatarak şunları kaydetti:
"Gaziantep ve İstanbul'a eğitime gittik ve karar verdik. Devletin destek verdiğini oğrendik. Projemi hazırladım ve sundum. Genc girişimci olduğum icin onay verdiler. İlk başta tek vardiya duşunuyorduk. Uretim kapasitemiz yetiyordu. Koronavirusten dolayı cift vardiyaya donduk. Gunluk ortalama 15 koli yapıyorsak yoğunluktan dolayı 30-40 koliye cıkardık."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Okan Coşkun