Kayserili iki kardeş ekmek fırınından odunc aldıkları odunla yapmaya başladıkları abajur ve saat gibi dekorasyon urunlerini kendi el becerilerini ve hayal dunyalarını kullanarak geliştirip bircok ulkeye ihrac etmenin gururunu yaşıyor.
Doğan Ozdemir, AA muhabirine, buyuk bir ekonomik zorluk yaşadıkları zamanda borcla girdikleri işlerinde dunyaya acıldıklarını soyledi.
İş hayatına elektrikci olarak başladığını belirten ağabey Ozdemir, şunları kaydetti:
"Elektrik akımına kapılan bir arkadaşım oldu. Ailem bu olaydan sonra rahatsız olmaya başladı ve ben de işi bıraktım. Daha sonra da bir iş arayışına girdim. Kardeşim de 'Kendi işimizi yapalım.' dedi. Kardeşim internet uzerinden bir saat resmi gonderdi ve ben de aynısını yapabileceğimi soyledim. Kardeşimin attığı resimden esinlenerek karşımızdaki fırından 2 odun borc istedim. O odunlara biraz şekil vermeye calıştım. Daha sonra da arkası geldi. Cevremizdekilerle paylaşınca herkes cok beğendi. Ortaya estetik bir dekorasyon malzemesi cıkmaya başladı."

İlk once cok kucuk bir yerde urunlerini yapmaya başladıklarını, daha sonra işlerini geliştirerek atolye sahibi olduklarını dile getiren Ozdemir, "Dolaylı da olsa ihracat yapar hale geldik. Herkesin salca yaparken yaktığı kullandığı ağacla biz sanat yapıyoruz. Yaptığımız her urun farklı bir tasarım istiyor. Goze hoş gozukmesi icin elimizden geleni yapıyoruz. Biz ağacı sanata cevirmeye calışıyoruz. Su kuyusu, lamba, sehpa gibi bircok urun yapıyoruz." diye konuştu.
Urunlerini bircok ulkeye gondermeye başladıklarını anlatan Ozdemir, "Yurt dışından da birkac kişinin ilgisini cekmiş. Fuarlara katıldık. Irak, Azerbaycan ve Romanya'ya urun gondermeye başladık. Şimdilerde de Almanya ve Hollanda'dan birkac firma urunlerimizle ilgileniyor. İnşallah yakın zamanda oralara da urunlerimizi gondereceğiz." dedi.
"Cocukluktan beri bu işe merakım vardı"
Yucel Ozdemir de uzun yıllar calıştığı sağlık sektorunden ayrıldıktan sonra ağabeyi ile iş yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.
İki kardeş omuz omuza verip işleri buyuttuklerini anlatan Ozdemir, "Cocukluktan beri bu işe merakım vardı. Ağabeyimle bu yola cıkmaya karar verdik. Bizim işimiz tamamen doğaclamadır. Amacımız guzel ve kaliteli urun yapmak. Biz borcların icinden sıyrılıp ufak bir abajurdan yurt dışına urun yollar hale geldik. Muşterilerimiz de urunlerimizi beğeniyor biz de mutlu oluyoruz." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muzahim Zahid Tuzun