TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un teknik direktoru Umit Ozat, yakaladıkları 2 haftalık galibiyet serisini pazar gunu sahalarında yapacakları Yılport Samsunspor macında alacakları 3 puanla surdurmek istediklerini soyledi.
Ligde 7 macta 14 puan toplayan mavi-lacivertliler, son 2 macta aldıkları galibiyetlerin ardından Samsun ekibiyle yapacakları macı da kayıpsız gecmeyi hedefliyor.
Teknik direktor Umit Ozat, AA muhabirine yaptığı acıklamada, son 2 macta alınan galibiyetlerden dolayı oyuncularına teşekkur ettiğini belirtti.
Her hafta oyun anlamında gelişmeye devam edeceklerini anlatan Ozat, şoyle konuştu:
"Hep kazanmalıyız ve seri yapmalıyız, diye duşunuyorum. Bunu da başarabilecek oyuncularım var. İyi bir oyuncu ekibine sahibiz. İnşallah eksikler de aramıza katıldığında daha butun ve iyi bir takım olacağımızı duşunuyorum. İnsanlar gol yemediğimiz macta savunma ağırlıklı oynadığımızı duşunuyor. Boyle bir şey olmadığını ifade etmek isterim. Son 3 maca baktığınız zaman, sıkıştırılmış haftalarda macları kazanmak cok onemli. Bir anda sıcrama yapabiliyorsunuz, tabelada daha iyi yerlere gelebiliyorsunuz."
"Bir kıvılcıma ihtiyac vardı, oyuncularım onu yakaladı"
Yaş ortalamalarının yuksekliğine ve oyuncuları "ekonomik" kullanmak zorunda olduklarına değinen Ozat, sozlerini şoyle surdurdu:
"Bunu da şu ana kadar başardığımıza inanıyorum. Onumuzde gecen haftaki gibi dar bir zaman yok. Yılport Samsunspor'a karşı iyi ve sıkı calışıyoruz. Yılport Samsunspor macında da elimizden gelenin yuzde 100'unu vereceğimizden kimsenin şuphesi olmasın. İnşallah istediğimiz neticeyle ayrılacağımıza inanıyorum. Bir kıvılcıma ihtiyac vardı, oyuncularım onu yakaladı. İyi yolda olduğumuzu duşunuyorum. Yılport Samsunspor ve İstanbulspor macını da istediğimiz gibi gecersek yolumuzun daha acık olduğuna inanıyorum ama mac mac gitmekte fayda var."
Ozat, Samsun ekibinin ligin favori takımlarından olduğunu belirterek, "Gecen seneden birbirini tanıyan bircok oyuncuları, başarılı bir antrenorleri var. Bana gore her turlu sonuca acık bir mac ama yavaş yavaş ruzgarı arkamıza aldığımızı duşunuyorum. Yılport Samsunspor macı, oyuncularımın seriyi devam ettirmeleri adına onemli bir başlangıc olacak. Kazanmanın ne demek olduğunu oyuncularıma anlattım." diye konuştu.
Yılport Samsunspor macında da oyuncuların gerekeni yapacağına inandığını dile getiren Ozat, "Cok buyuk anormallikler olmazsa 10. haftadan sonra bu trenin kalkacağına, arkasına bakmadan ilerleyeceğine inanıyorum cunku son bir milli mac arası olur. Onemli olan oraya kadar gitmek. Ondan sonra da yolumuzun acık olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Tayyip Talha Sanuc: "Kalite olarak bu ligin en iyi takımıyız"
Mavi-lacivertlilerin 20 yaşındaki defans oyuncusu Tayyip Talha Sanuc da Yılport Samsunspor macında kalitelerini ortaya cıkararak 3 puan almak istediklerini vurguladı.
Ligde hedefledikleri yolda ilerlemek istediklerini aktaran Tayyip Talha, "Takımımıza ve arkadaşlarıma guveniyorum. Kalite olarak bu ligin en iyi takımıyız. Sahada elimizden gelen mucadeleyi verirsek kazanamayacağımız macın olmadığını duşunuyorum. Mac mac ilerliyoruz, onumuzde Yılport Samsunspor macı var. Guclu bir rakip, kalitemizi gostererek bu mactan da 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Eren Bozkurt