500 yazarlı eser dijital kitap haline getirildi
9'uncu sınıf oğrencisi tiyatrocu Arda Kalaycı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı'nın 100'uncu yılı icin 'Anı Defteri' projesini geliştirdi

İSTANBUL - 9'uncu sınıf oğrencisi Arda Kalaycı, korona virus salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı'nın 100'uncu yılını evde kutlamak icin 'Anı Defteri' projesini geliştirdi.
Mektebim Koleji Bahceşehir Kampusu 9'uncu sınıf oğrencisi ve tiyatrocu Arda Kalaycı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı'nın 100'uncu yıl kutlaması nedeniyle kendi geliştirdiği, Anı defterine 'benimicin23nisan.com' sitesini kurdu. Korona virus sebebiyle kitabı basılmadı. Bu nedenden dolayı dijital kitap haline getirildi. 5 yuz aşkın yazı bulunan kitapta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda dijital kitap halinde cıkacak.
'Benimicin23 Nisan' projesini hayata gecirdi
Proje hakkında bilgi veren Arda Kalaycı " Aylar oncesi 'benimicin23 Nisan' bir proje dijital ortamda başlattım. Sosyal medyadan duyurdum yazıların gelmesi icin. Cunku biz 23 Nisanı opuşerek ve sarılarak kutlayamadık. 500 aşkın yazı geldi. Ben cok mutlu oldum ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da bizim icin cok ozel bir gun, gururla dijital kitabımızı yayına cıkardık. Bircok tanıdığım cok oyuncu arkadaşlarım abilerim, ablalarım ve tanımadıklarım bir arada dijital ortamda olduk. Cok etkiledi yazılar hepsini okuyamadım. Kesinlikle hepsini okumayı duşunuyorum. Birkac tane okudum onlar bile beni etkiledi. Kitabımız cığ gibi buyuyecek 1 ay sonra tekrar yazıma acılacak. 1 ay sonra isteyenler tekrardan yazılabilecek. Şu an yayında olan kitabımda yazanlar yazılarını okuyabilir. Pandemi sureci gectikten sonra bu kitabı basmayı duşunuyoruz. Elden alacaklar yazarlar. Ben kitabı duyururken sosyal medyadan şoyle demiştim 7'den 70'e herkes yazabilir, sonucta hepimizin bayramı. Herkesten yazı geldi cok mutluyum. 23 Nisan projeye katılım cok guzel oldu. 29 Ekimde de başlatabiliriz. Mektebim ailesi zaten 23 Nisan projemizde bana cok destek vardı. Mektebim ailesi arkamdaydı." şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EMRE BABA