İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hurriyet, Euroleague Woman on eleme macında aldığı galibiyetle gruplara kalan İzmit Belediyespor'u tebrik ederek, "Artık devler ligindeyiz" dedi.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hurriyet, Euroleague Woman on eleme macında aldığı galibiyetle gruplara kalarak 29 Ekim Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet Bayramı ile birlikte kente cifte bayram yaşatan 'İzmitli Periler'i tebrik etti. Macar rakibi DVTK Miskolc'u 85-68 gibi bir skorla gecen İzmit Belediyespor'u mac sonunda tebrik eden Hurriyet, "Artık devler ligindeyiz, Avrupa'dayız. İzmit'in kızlarını kutluyorum" dedi.

Macın hemen ardından acıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hurriyet, "Oncelikle cok mutluyuz. Devler ligindeyiz, Avrupa'dayız. İddia koymuştuk, ilk senemizde bu iddiamızı gercekleştirdik. Bu bizim icin cok kıymetli. İzmit'in kızlarını kutluyorum. Periler bugun gercekten cok buyuk bir mucadele verdi. Takımımızın butun teknik heyetine, kulup başkanımıza ve yonetim kurulu uyelerin emeklerinden dolayı teşekkur ediyorum. Takımımız duşuk butceyle neler yapılabileceğini azim ve kararlılıkla gostermiş oldu. Şimdi Avrupa'da mucadele edeceğiz. Başarılı olacağımıza canı gonulden inanıyorum. Sonuc olarak devler ligindeyiz. Avrupa'dayız" diye konuştu.
Mac ardından konuşan İzmit Belediyespor'un işitme engelli sporcusu Cağlanur Uzundurukan ise, "Sadece Turkiye'de değil dunyada bir ilki gercekleştirdiğim icin cok mutluyum. Takımımla birlikte Euroleague Woman'da mucadele edeceğim icin ayrıca mutluyum. Bizim sevenlere, destekleyenlere teşekkur ederim" dedi.
İzmit Belediyespor'un 18 yaşındaki genc basketbolcusu İpek Garip de, "Bu zorlu macı kazandığımız icin cok mutluyum. Avrupa'dayız. İzmit halkına cok teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı