Manisa'da Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl kutlamaları sırasında yağmurun başlaması nedeniyle program yarıda kaldı. Yağmura rağmen mehter takımının marşlarına eşlik eden İlkcan Turek isimli kadın ise, "Bu vatanın değerini, Ataturk'un, herkesin değerini bilmek lazım. Kolay kurulmadı. Olunceye kadar da biz taşıyacağız" dedi.
Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yılı dolayısıyla Manisa'nın Şehzadeler ilcesi Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama programı duzenlendi. Kutlama programı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in valilik onunde kurulan platformda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebriklerin kabulunun ardından Milli Egemenlik ve Ataturk Anıtı onundeki torende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Gunun anlam ve onemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Karadeniz, "Cumhuriyetin ilanı her turlu imkansızlıklar icinde varını yoğunu Kurtuluş Savaşı icin feda eden kahraman milletimiz icin verilmiş bir oduldur. Milletimiz bu odulu fazlasıyla hak etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Ataturk onderliğinde yurutulen bağımsızlık mucadelesinde ustun bir fedakarlık gosteren milletimizin ulke yonetiminde soz sahibi olması en doğal hakkıydı. İşte cumhuriyet idaresi bu hakkın sahibine verilmesidir. Aradan gecen 97 yıl cumhuriyetimizin ve devletimizin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlamıştır. Hem sanayi alanında hem tarım ve hizmet sektorlerinde onemli gelişmeler olmuştur. Bu sure icinde devletimizin verdiği kamu hizmetlerinde de nitelik ve nicelik yonunden cok hızlı yol alınmıştır. 97 yıllık hızlı gelişme sağlanmasının temel lokomotifi cumhuriyettir" dedi.
Yağmur programı iptal ettirdi
Vali Karadeniz'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Manisa İl Kultur ve Turizm Muduru İbrahim Sudak tarafından okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından başlayan yağmur nedeniyle programın geri kalan kısmı Vali Karadeniz tarafından oğrencilerin ıslanmaması icin iptal edildi. Oğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gosterileri iptal olurken, Manisa Buyukşehir Belediyesi Mehter Takımı yağmur altında marşlarını calmaya devam etti. O sırada 75 yaşındaki İlkcan Turek isimli kadın da mehter takımının yanına gelerek yağmur altında marşlara eşlik etti. Turek, "İnsanlarımız, askerlerimiz, ecdadımız, yurdumuz, milletimiz, şehirlisi, koylusu herkes savaştı, kanıyla canıyla bu vatanı bizlere emanet etti. Cumhuriyeti biz olunceye kadar muhafaza edip, cocuklarımıza, genclerimize hibe edip, onlara aktaracağız. Maalesef her gencte bu sevgi, bu coşku ve bu alakayı pek fazla gormuyorum. Biz cocukken ailelerimizle birlikte her sene bayrama giderdik. Biz oyle yetiştik. Hala ben dayanamıyorum. O coşku, o heyecan var. Ben ağlıyorum. Bu vatanın değerini, Ataturk'un, herkesin değerini bilmek lazım. Kolay kurulmadı. Olunceye kadar da biz taşıyacağız" dedi.
Torene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in yanı sıra Manisa Buyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergun, Manisa Celal Bayar Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ahmet Atac, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Ozgur Ozel, AK Parti Manisa Milletvekilleri Tamer Akkal, Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, muhalefet partilerinin il başkanları, ilce kaymakamları, ilce belediye başkanları, askeri erkan, daire mudurleri, şehit aileleri, gaziler, STK temsilcileri ve oğrenciler katıldı. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı