Hayrettin Sonmez: Cumhuriyet'in kuruluşuna atfen olsun dedik ve Allah mahcup etmedi
Sait Babaoğlu: Bu rekorla Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya başladık
Namık Ekin: Genclerimiz icin ornek bir kişi Kaan ULKER/ İSTANBUL, - Bakırkoy Prime Fitness Spor Kulubu sporcularından Hayrettin Sonmez, 29 dakikada 97 ton ağırlık kaldırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.
Kaldırdığı ağırlıklar ve kırdığı rekorlarla genclere taş cıkartan 71 yaşındaki sporcu Hayrettin Sonmez, 29 dakika 15 saniyede 97 ton ağırlık kaldırmayı başardı ve 65 ustu dunya rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Tarih yazan Sonmez ayrıca, 97 kilogram ağırlığı 50 saniyede 97 defa kaldırarak bir tarihi başarıya daha imza attı. Sonmez'in Bakırkoy Tenis Kulubu'nde yaptığı rekor denemesi, Guinness Dunya Rekorları (GWRA) Turkiye Temsilcisi ve Baş Hakemi Namık Ekin nezaretinde gercekleşti. Rekor sonrası Sonmez'e, Guinness Rekorlar Kitabı sertifikası verildi.SONMEZ: CUMHURİYET'İN KURULUŞUNA ATFEN OLSUN DEDİK VE ALLAH MAHCUP ETMEDİHedefine ulaşan Hayrettin Sonmez, rekor sonrası Demiroren Haber Ajansı'na ozel acıklamalarda bulundu. Bu rekor denemesi icin aylardır planlı şekilde hazırlandıklarını belirten Sonmez, "Sağ olsun Sait başkanımızın teşvikiyle boyle bir slogan aklımıza geldi; Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl donumunde 97 ton ağırlık kaldırmak. Biraz kısa sureli bir antrenmanla bunu başarabildik. Gonul daha fazlasını istiyordu ancak pandemi dolayısıyla izin verilmedi. Yoksa biz bunu 1 saatte 200 ton ağırlık yapacaktık. Sait başkanımız, 'Cumhuriyetimizin 97'nci yılı sebebiyle 97 kiloyu 97 defa kaldıralım' dedi. Cumhuriyet'in kuruluşuna atfen olsun dedik ve Allah mahcup etmedi. Sporun icinden geliyoruz, altyapımız musait. 6 saatte 300 ton ağırlığı kaldırmak istiyorum ancak bir sponsor gerekli bize. Bir sponsor nezaretinde 6 saatte 300 ton ağırlık kaldırmayı planlıyorum" diye konuştu.BABAOĞLU: BU REKORLA CUMHURİYET BAYRAMIMIZI KUTLAMAYA BAŞLADIKBakırkoy Belediyesi Kultur ve Sosyal İşler Muduru Sait Babaoğlu ise "Hayrettin hocamın sadece bizlere değil tum dunyaya armağan ettiği bu rekorla Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya başladık. Yakında başka rekor denemesi yapmak istiyoruz, dedi. Bu sponsoru bulacağız ve bu tesiste kıracağız inşallah. Bunun sozunu veriyorum. Tum Turk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Namık hocam ve Hayrettin hocama cok teşekkur ediyorum. Genclerimize, cocuklarımıza cok guzel ornek oluyorlar" ifadelerini kullandı.EKİN: GENCLERİMİZ İCİN ORNEK BİR KİŞİTurkiye'nin efsane sporcularından, Guinness Dunya Rekorları Turkiye Temsilcisi ve Baş Hakemi Namık Ekin de DHA'ya yaptığı acıklamada, "Hayrettin Sonmez benim Deniz Kuvvetleri'nden talebem. Orta 1'deyken onun hocasıydım. Judoya başlattım, ağırlığa başlattım ama boynuz kulağı gecer derler ya bizi fersah fersah gecti. Onda herkesi temsil edebilecek bir yapı var. 65 yaşın uzerinde birisi ağırlık rekorları kırıyor. Yarım saat hic durmadan ağırlık kaldırabiliyor. Butun sporculara ornek olan bir kişilik. Halkımızın, genclerimizin yetişmesi icin ve sağlıklı olması icin ornek bir kişi. Kendisini candan tebrik ediyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Kaan ULKER