Emin YEŞİL/ SULTANGAZİ'de, 1 ay once calınan bakır kablolar yuzunden internet erişimi sağlanamıyor. İnternet olmadığı icin yuzlerce oğrenci uzaktan eğitim alamayarak mağdur oldu. Polis, şupheliyi başka bir mahallede kablo calarken suc ustu yakaladı.
Sultangazi Merkez Habipler Mahallesi 2724 Sokak'ta yaklaşık 1 ay once havadan direklerle gelen bakır kablolar calınınca bolgeye internet erişimi kesildi. Yaşanan hırsızlık olayından sonra kabloların bir bolumu yerlere sacılırken, kabloların bağlı olduğu bir direğin de yerinden sokulduğu goruldu. 200 hanenin bulunduğu sokakta yuzlerce oğrenci mağdur oldu. İnternet erişimi sağlanamadığı icin oğrenciler, uzaktan eğitimden yararlanamıyor. İnternetsiz kalan sokak sakinleri, durumu yetkili kuruma bildirmesine rağmen sonuc alamadıklarını ifade ediyor.
"COCUKLAR UZAKTAN EĞİTİM ALAMIYOR"Mahalle sakinlerinden Hakan Taşcı, "Sabit internet hatları icin gecen kabloları eritip, icindeki bakırları alabilmek icin kesip, calmışlar. Bu sokakta 200'den fazla hanemiz var. Yaklaşık 1-1,5 aydır ozellikle cocuklarımız sabit interneti bundan dolayı kullanamıyorlar. Uzaktan eğitim goren cocuklarımız ebeveynlerinin cep telefonu internetini kullanarak eğitim gormeye calışıyorlar. 1-1,5 aydır bu sokağımız ve yaklaşık 400 tane cocuğumuz mağdur. 1 ay once yetkili kuruma muracaatımız oldu. Bize en son 'Biz oraya hizmet getirdik, calmışlar. Maliyeti yuksek. Şu anda bir şey yapamıyoruz' denildi. Hicbir cocuğumuz sabit interneti kullanamıyor. Burası gecekondu mahallesi. Ailelerin de durumları belli. İnsanların durumu yok. Aylık alabilecekleri 3- 4 Gigabyte internet, o da 2-3 derste bitiyor. Geri kalan zamanlarda cocuklar eğitimini alamıyorlar" dedi.
ŞUPHELİ YAKALANDIOte yandan, konuyla ilgili calışma yuruten Sultangazi İlce Emniyet Mudurluğu ekiplerinin, Merkez Habibler Mahallesi'ndeki kabloları calan 1 kişiyi İsmetpaşa Mahallesi'nde gecen hafta yer altındaki kabloları calmaya calışırken sucustu yakaladığı oğrenildi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı