BURSA'da, 3 şuphelinin iki iş yerinden 3 bin lira değerinde cep telefonu ile kulaklık caldığı anlar, guvenlik kamerasına yansıdı. İş yeri sahipleri şuphelileri dolmuşta yakalayıp, calınan urunleri aldı. Yaşanan arbede sırasında şupheliler kactı.
Merkez Yıldırım ilcesinde Suriye uyruklu 3 kişi, 17 Eylul gunu Davutdede Mahallesi'ndeki cep telefonu satışı yapılan iş yerine girdi. Şuphelilerden 2'si calışanları oyalarken, diğeri ise vitrindeki 3 bin lira değerindeki cep telefonunu caldı. Şupheliler iş yerinden ayrıldıktan sonra vitrindeki cep telefonlarını kontrol eden calışanlar, bir telefonun eksik olduğunu fark edince guvenlik kamerası goruntulerini inceledi. Kamera goruntulerinde, telefonun calındığını fark eden calışanlar, cevredeki telefoncuları arayıp, dikkatli olmalarını soyledi.
Şupheliler aynı gun, Hacıseyfettin Mahallesi'ndeki Rıdvan Kılıc'a (31) ait cep telefonu satışı yapılan iş yerinden de aynı yontemle cep telefonu kulaklığı caldı.DOLMUŞTA YAKALANDILARKulaklıkların calındığını fark eden Kılıc, durumu polise bildirip, bolgedeki diğer telefoncu esnafıyla şuphelileri yakalamak icin harekete gecti. Esnaf, şuphelileri bir dolmuşta gordu. Dolmuşu takip eden Kılıc, durakta durmasıyla 3 şuphelinin yanına gitti. Şupheliler ve telefoncular arasında kısa sureli tartışma cıktı. Caldıklarını bırakan şupheliler, olay yerinden kactı. Kılıc, durumu polis ekiplerine bildirerek, şikayetci oldu.
'YAKALADIK AMA ELİMİZDEN KACTILAR'Hırsızların kendi dukkanından kulaklık, arkadaşının dukkanından da 3 bin TL değerinde bir telefon caldıklarını belirten Rıdvan Kılıc, "Bir arkadaşımın dukkanından telefon caldılar. 3 kişi dukkana girmiş. 2 kişi gorevlileri oyalıyor, diğer kişi de telefonu aldıktan sonra cıkıp gidiyorlar. Gecen gun de bir başka bayiye gitmiş, oradan da bana gelmişler. Bizden cıktıktan sonra komşu bayi beni aradı. 3 Suriyelinin hırsızlık amaclı gezdiğini soyledi. Hemen guvenlik kameralarına baktım. Benden de kulaklık calmışlar. Daha sonra Yeşilyayla Mahallesi'ndeki telefoncu arkadaşlarımızı aradık. Gelirlerse tedbirli olmalarını soyledik. Olayın akabinde arayan arkadaşlarımız oldu, bizler de takip ettik. Eski fakulte kavşağındaki bir minibuste hırsızları yakaladık. Aramızda bir arbede cıktı, calınan telefonu aldık ama bir anda elimizden kurtulup kactılar. Benim dukkanımdan kulaklık calındığını fark edince 10 dakika kadar dışarıda aradım. Bulamayınca dukkana dondum. Diğer şubelerden haber gelince izlerini bulduk, yakaladık ama elimizden kactılar. Piyasa değeri 3 bin TL olan telefonu calmışlardı ama kurtardık. Yakalayınca geri aldık. Başka bir bolgeye gittiklerinde meslektaşlarımızın canı yanmaması icin kendilerine uyarıda bulunmak istiyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Semih ŞAHİN