Fenerbahce Teknik Direktoru Erol Bulut, sarı-lacivertli taraftarlara 29. şampiyonluğu yaşatmak istediklerini soyledi.
Ulker Stadı'nda duzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Bulut, sarı-lacivertli formayı 4 yıl terlettiğini hatırlattı.
Camiaya teknik direktor olarak donmenin gururunu yaşadığını dile getiren Erol Bulut, "Beni bu goreve layık goren başkan ve yoneticilerimize teşekkur ediyorum. Buraya gelmeden once gelceksem de burada beni neler beklediğinin farkındaydım. Alanya ya da Malatya ile kıyaslanamaz tabi. Burada 4 yıl top oynadım. Taraftarın, camianın beklentisi medya olsun ve kendimiz olalım bizim buraya gelip yapmak istediklerimiz ortada. Tek hedefimiz taraftarımıza 29. şampiyonluğumuzu yaşatmak." ifadelerini kullandı.
Takımın başına geldikten sonra her şeyi toparlayıp sistemi oturtmak icin kısa bir sureleri olduğunun altını cizen Bulut, şoyle devam etti:
"Şukurler olsun ilk 6 haftaya baktığımızda guzel bir gidişat var. Her şey isteğimiz doğrultusunda gidiyor. Uzerine koyarak gidiyoruz. Onumuzde Antalya ve Konya macı var. Milli mac arası gelecek. Ondan sonra uzerine koymuş bir Fenerbahce herkese gostermek istiyoruz. Daha once Emre'nin soylediği gibi 'ben değil biz' olarak yola cıktık. Hep birlikte bunu başarmak istiyoruz. Onemli olan alacağımız galibiyet, Fenerbahce'nin başarısı. Başarı icin kurduğumuz bir ilk 11 verdiğimiz bir karar var, bunu tek başıma yapmıyorum. Ekibimle istişare ederek yapıyoruz. Zaman zaman hatalar oluyor, futbolcular performans gosteremeyebiliyor. O yuzden değişiklikler gerekiyor. 26 futbolcumuz var ve genclerimiz var, her futbolcu hazır olmak zorunda. Hicbir oyuncuyu birbirinden ayrı tutmuyorum. Kimden iyi verimi alıyorsak onunla yola devam edeceğiz."
Cok geniş bir teknik ekibe sahip olduklarını ve futbolcularla birebir olarak da ilgilendiklerini aktaran Bulut, şunları kaydetti:
"46 maclık bir sezondan bahsediyoruz. Bazen ust uste oynanacak maclar olacak diğeri oynayanın yerini alacak. Fenerbahce'ye imza atınca bu baskının olacağını bilmelisiniz. Zor bir gorev. Kimse 'kesin şampiyon olacağız' diyemez. Oynayarak bu hedefe gitmeye calışacağız. Zaten uzun yıllardır bazı arkadaşlarımızla tanışıyoruz. Guclu ve dominant karakterlerimiz var ama biz her şeyi konuşarak cozuyoruz. Geldiğimiz gunden beri hicbir sorun yaşamadık. Bundan sonra da yaşayacağımızı duşunmuyorum."
Erol Bulut, takımın hala eksikliklerinin bulunduğunu da vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"Futbolcularımız karakterine bakınca yeni gelen oyuncuları iyi karşıladılar ve yardımcı oldular. Kaynaşmayı en iyi şekilde sağlamaya calışıyoruz. Yarışta kimle oluruz konuşmak icin erken ama hicbir zaman unutmayalım sezon 40 hafta, daha cok oynanacak mac var ve değişecek pozisyonlar var. Benim antrenmanlarımın 1 gunu duran top uzerine kurulu. Bunu Malatya'da ve Alanya'da olsun şu an Fenerbahce'de olsun haftada 1 kere kesinlikle calışıyoruz. Duran top futbolda cok onemli bir faktor. Bazen oyunu acamıyorsunuz ama bir duran toptan oyunun kaderini değiştiriyorsunuz. 6 hafta dediğimde oraya doğru yol almış gidiyoruz. Uzerine koyarak gittiğimizi duşunuyorum. Her şey istediğimiz gibi değil onumuzdeki surecte o calışmalar gercekleşecek. Kafamdaki sistemi takımıma en iyi şekilde anlatmaya calışıyorum. Yaptığımız transferler de biraz ona yonelik. Gecmişe baktığımızda bir pozisyonda cok yoğunluk vardı ama kanat oyunu oynamak istiyorduk ve kanat oyuncumuz yoktu. Ne oynatmak istediğimizi biliyorduk ve transferlerimizi ona gore gercekleştirmeye calıştık. İlk hedefim Super Lig'de başarılı olmak ve kupa ayağı var. Onlar da başarılı olduktan sonra kendimizi UEFA Şampiyonlar Ligi'ne atıp onumuzdeki sene yapacağımız transferlerle orada başarılı olmak ama şu an orayı değil bugunu duşunmemiz lazım. Bugun hedefimizi sezon sonunda 29. şampiyonluğumu kazanabilmek."
Ali Koc: "Erol hoca inşallah yıllar boyu bu camiaya, bu kulube hizmet edecek"
Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Koc, futbol branşını eski futbolcuları Erol Bulut ve Emre Belozoğlu'na emanet ettikleri icin mutlu olduklarını belirtti.
Erol Bulut'un Fenerbahce'de kariyer zirvesine ulaşacağına inandığının altını cizen başkan Koc, şunları anlattı:
"Erol hoca inşallah yıllar boyu bu camiaya, bu kulube hizmet edecek calıştıkca uzerine koyacak. İki tarafın birbirini istediği, hedef ve hayallerinin uyuştuğu bir ortam gorduk, konuştuk. İlkeleri benimle cok uyuştu. Son derece kolay bir anlaşma surecini beraber yaşadık. Bu formayla şampiyonluğu tecrube eden hocamız inşallah nice şampiyonluklar daha tadacaktır. 'Yonetim ve Emre Belozoğlu her şeyi yaptı başarısızlık Erol hocanın olur' algısı kesinlikle yanlış. Takım olmamızda hepimizin corbada tuzu olmalı. Hocam istediği kadar iyi olursa biz maaşları odemezsek her şey olumsuz gercekleşir. Samandıra'da o iklimi oluşturmazsak başarı gelemez. Başarı yoksa sorumluluk yonetimimizindir. Hocam buraya kendi ekibini getirdi. Ekibi icinde iletişimci kaleci antrenoru, performans hocası var. Bizim ekiple hocanın ekibi nasıl kaynaşacak diye merak ediyordum. Kulubun kurumsal hafızası olmalı gelen giden hocayla baştan aşağı sistem değişmemeli diyordum şu an en mutlu olduğum durumlardan birisi hocamızın ekibiyle mevcut ekibin cok iyi anlaşmış olması. Karakteri yuksek uc adam burada oturuyor. Bu 3 insanın birbirini tamamlaması cok onemli. Hocamdan ricam var. Hocama 'hoş geldin' diyorum. Bizim parcamızsın cok mutluyuz. İyi ki beklemiş, sabretmişiz. Yolun acık olsun şansın bol olsun."
Başkan olduğu donemden beri buyuk travmalar yaşadıklarını bu yuzden temkinli konuşmak istediklerini belirten Koc, şoyle konuştu:
"Pozitif bakmamı sağlayan 2 faktor var. Emre, Erol hoca ve oyuncuların gozunde gorduğum ışık. Onlarda gorduğum pozitif hava ve reaksiyonlar beni cok umitlendiriyor. Maca gelince de etrafımda futbol takip eden insanların duygu ve duşunceleri cok daha umutlu bakmama sebebiyet veriyor. Gurur duyacağımız Fenerbahce, sadece şampiyon olmak değil. Sportif başarısıyla Turk sporuna kattıklarıyla, durustluğuyle cocuklara ornek olacak bir Fenerbahce'den bahsediyorduk. Bunların bir kısmı zaten oluyor. Tum branşlarda şampiyon olun futbolda olmayınca hakettiği değeri gormuyor. Doğru yoldayız. Tam istediğimiz sureyi alacak mıyız bilmiyoruz ama doğru yoldayız."
Ali Koc, bir soru uzerine, şu an secimi duşunmediğini vurgulayarak, "Tek amacımız hedeflere ulaşmak. Secimlere ne kadar sure kalırsa kalsın aday cıkarsa cıksın Fenerbahce icin akıl akıldan ustundur. Aday olmaya niyetli kim varsa aday olması gerektiğini duşunuyorum. Evet 6 sene gerekiyor bazı işleri yapabilmemiz icin." ifadelerini kullandı.
Başka bir soru uzerine Koc, Gokhan Gonul'e kaptanlığın yakıştığını aktararak, şunları kaydetti:
"Gokhan Gonul buradan ayrılınca benim icim parcalanmıştı. Gokhan Gonul'un aldığı parayı oynadığı seneye bolerseniz en az ucret alan futbolculardan biri cıkar. Bizden ayrılış şekli paradan dolayı ayrılıyormuş algısının oluşturulması benim icimi cok acıtmıştı. Aklımda Gokhan'ın buraya geleceği yoktu. Ben her tepkiyi alma pahasına secim zamanı Gokhan ile ilgili duşuncelerimi iletmiştim. O forma ona yakışıyor. Kaptanımız olmak da ona yakışıyor. Benim başkanlığımda donmuş olması da beni memun ediyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suha Gur