Demir Grup Sivasspor Teknik Direktoru Rıza Calımbay, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 2. macında yarın oynayacakları Maccabi Tel-Aviv macını kazanmak icin ne gerekiyorsa yapacaklarını soyledi.
Teknik direktor Calımbay, Yeni 4 Eylul Stadyumu'nda duzenlediği basın toplantısında, her şeyden once Sivasspor'u Avrupa kupalarına goturdukleri icin mutlu olduklarını belirterek, Villarreal macında kaybetmelerine rağmen guzel bir futbol oynadıklarını ifade etti.
Takımının hicbir zaman oyundan kopmadığını vurgulayan Calımbay, "İki kez mağlup duruma duştuk ancak yine de kopmadık, sonuna kadar devam ettirdik. Yalnız son dakikalarda cok buyuk şansızlık yaşadık. Arkadaşımızın sakatlanması, 10 kişi kalmamız. Kotu goller yedik. Bunda sakatlıkların da bayağı bir etkisi oldu. Orada mucadeleden kopmayan, gol atmak icin uğraşan bir takım vardı ve onu da yaptık, 3 tane de gol attık." diye konuştu.

Calımbay, takımının Villarreal macındaki oyunundan memnun olduğunu vurgulayarak, "Sadece yediğimiz gollerden memnun değilim. O macın da rovanşı burada, bu puan usulu olduğu icin avantajımız devam ediyor." dedi.
"Turkiye icin oynayacağız"
Avrupa Ligi'nde yarın Maccabi Tel-Aviv ile oynayacakları macın onemine vurgu yapan Calımbay, şunları kaydetti:
"Maccabi Tel-Aviv macı bizim icin onemli bir mac. Kendi sahamızda oynuyoruz ve bu macı mutlaka cok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben takımıma yurekten inanıyorum, guveniyorum. Lig başka, bu maclar başka. Bunun ayrımını yapıyoruz. Tel-Aviv takımının da ne kadar guclu olduğunu biliyoruz. Rakibimizin daha once Avrupa kupalarına katıldıklarını biliyoruz. Son maclarını seyrettik, ona gore tedbirlerimizi alacağız. Mutlaka kazanmak icin ne gerekiyorsa yapacağız. Tek sıkıntımız bir kac tane arkadaşımızın sakat olması, onun dışında hicbir sıkıntımız yok. Herkes heyecanla, coşkuyla, arzulu ve istekli bir şekilde bu macı bekliyor."
Calımbay, kırmızı-beyazlı ekibin Super Lig'de ve Avrupa Ligi'nde yoğun mac programlarının olduğuna işaret ederek, bu nedenle takımında sakat oyuncuların bulunmasının sıkıntısını yaşadıklarını soyledi.
Her şeye rağmen yollarına devam etmek istediklerini dile getiren Calımbay, "Biz bu macları Turkiye icin oynuyoruz, hem de kendimiz icin oynuyoruz. Medipol Başakşehir takımına da başarılar diliyorum. Sivasspor buraya gelirken hic kimseden bir destek alıp gelmedi. Taraftar ve Sivas halkının cok buyuk desteğiyle geldi. Biz manevi bir destek gormedik. Turkiye icin oynuyoruz, başarılı olmamız icin ona gore manevi yonden destek vermeleri gerekiyor. Gurur duymamız gerekiyor." dedi.
Calımbay, Maccabi Tel-Aviv macını kazanmaları halinde cok buyuk bir avantaj yakalayacaklarını dile getirerek, şoyle devam etti:
"Bizim icin bu mac cok onemli, buradan galip gelirsek cok buyuk bir avantaj yakalayacağız. Bizim bir kere hicbir takımdan korkumuz yok, hangi takım olursa olsun. Maccabi Tel-Aviv ve Karabağ da kuvvetli takımlar. Onların maclarını seyrettiğimizde de onu da gorduk. Villarreal macının ustune cıkmamız gerekiyor. Eğer bunu yaparsak burada cok buyuk bir bayram havası olur, tek hedefimiz o.
Pandemi surecinden once nağmağlup ilerleyen bir takımdık. Taraftar bizim buyuk bir gucumuzdu, onlarla beraber cok guzel şeyler yapıyorduk. Bizim şu andaki tek hedefimiz Turkiye icin oynuyoruz, ne kadar puan alırsak o kadar Turkiye'ye faydası gelecek. O bilincteyiz ve bu maca da ona gore hazırlanıyoruz. Bizlerin manevi desteğe ihtiyacı var, bu takıma her turlu desteğin verilmesi gerekiyor. Ozellikle de basının da destek vermesi gerekiyor. Bizim tek hedefimiz bu macı kazanmak başka bir duşuncemiz yok."
Sivasspor'da 5 sakat
Yoğun maclar nedeniyle oyuncular icin zor bir donem olduğunu anlatan Calımbay, yarın ki macta sakatlıkları bulunan Aaron Appindangoye, Marcelo Goiano ve Ziya Erdal'ın forma giyemeyeceğini ifade etti.
Calımbay, sakat oyuncular Erdoğan Yeşilyurt ve Samba Camara'nın durumunun ise mac saatinde belli olacağını belirtti.
Sakatlıkların bir mazaret olmadığını dile getiren Calımbay, "Bu tabii ki bir mazeret değil, bu tur maclar milli maclar gibi maclar. Villarreal macına da aynı şekilde cıktık, bu macada butun Turkiye arkamızdaymış gibi sahaya cıkacağız." diye konuştu.
Hakan Arslan: "Tek hedeflimiz galibiyet, başka da bir duşuncemiz yok"
Sivasspor takım kaptanlarından Hakan Arslan ise Turkiye'yi Avrupa kupalarında temsil etmenin gururunu ve onurunu yaşadıklarını soyledi.
Gruptaki ilk macta Villarreal'e mağlup olmalarına rağmen iyi bir oyun sergilediklerini belirten Hakan, "Villarreal gibi guclu bir ekibe karşı oynadık. Deplasmanda 3 gol atıyoruz, fakat puan alamadan donuyoruz. Tabii ki bu bizi uzdu ama hatalarımızdan ders cıkarmasını bildik, bu bilincle hazırlandık. Neleri iyi yaptık bunları da duşunduk ve konuştuk. Yarın da inşallah iyi bir başlangıc istiyoruz, tek hedeflimiz galibiyet, başka da bir duşuncemiz yok." dedi.
Villarreal macının kırmızı-beyazlı ekibe ozguven verdiğini dile getiren Hakan, şunları kaydetti:
"Bu platforma benim gibi ilk defa oynayan arkadaşlarımız vardı. Bu bizim neler yapabileceğimizi gosterdi. İster istemez de Villarreal gibi guclu bir ekibe 3 gol atıp kotu hatalardan 5 gol yedik. Hatalarımızdan ders cıkartmayı bildik. Bu maca da ona gore hazırlandık. Yapabilir miyiz dedik ve yapacağımıza karar verdik. Cunku onumuzde diğer rakiplere karşı galip gelme olasılığımız yuksek. Bu duşunceyle hazırlanıyoruz. Umuyorum ki en kotu ihtimal gruptan ikinci olarak cıkacağımızı duşunuyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serhat Zafer