Başakşehir'in yıldız golcusu Demba Ba, Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG macı dolayısıyla Fransa'dan Le Parisien Gazetesi'ne bir roportaj verdi. Cocukluğundan beri PSG'yi tuttuğunu soyleyen Demba Ba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Avrupa'da haksız bir yaklaşım olduğunu belirtti.
İşte Demba Ba roportajı;
Oynadığım kulubun değerlerinin farkında olmam da cok onemli. Batı'da soylendiği gibi Erdoğan bir diktator olsaydı, Başakşehir surekli şampiyon olurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başakşehir ile ozel bir bağı var ancak herhangi bir şeye mudahalesi yok. Avrupa'nın anlattığı Erdoğan, benim gorduğum Erdoğan değil. Ben ona karşı değilim.
[h=3]"GERİ DONMEK KOLAY OLMADI"[/h]Gecen sezon tarihteki ilk şampiyonluğumuzu kazandıktan sonra tekrar başlamak kolay olmadı. Gecen sezon cok uzun surdu ve fazla ara olmadan başladık. Tekrar zirveye doğru gitmek icin her şeyi yapıyoruz.
[h=3]"ARKA MAHALLELERDE BUYUDUM"[/h]Cocukluğumda arka mahallelerde buyudum ve bu benim icgudulerimi, dikkatimi geliştirdi. Alcakgonullu bir aileden geliyorum. Hırs ve direnc benim bir parcam cunku iniş cıkışlarla yaşayan bir insanım.
[h=3]"2 SEZON DAHA OYNARIM"[/h]En azından 2 sezon daha oynayıp sonrasına bakmak istiyorum. Daha sonra kulupte yoneticilik pozisyonunda olmayı arzuluyorum.
[h=3]"BEŞİKTAŞ'TA İYİ OLACAK DEDİLER"[/h]Cin'e gitmeden once 3 ayda 3 teklifi reddetti cunku gitmek istemiyordum. Cinliler vazgecmedi ve Beşiktaş da cok iyi para kazanacaktı. Sonra Turkler bana, 'Senin icin iyi olacak' dediler. Menajerim de hayatım boyunca bir daha boyle bir teklif almamın zor olduğunu belirtti. Sonunda imza attım ve yeni bir kultur oğrenirken, bacağımı kırana kadar 35 macta 29 gol atarak harika bir istatistik yakaladım.
[h=3]"NEFRET DUNYASINDA YAŞIYORUZ"[/h]Irkcılık bir futbol probleminin otesinde, toplumların problemi. Dunyanın ust duzey yetkilileri onunla savaşmak icin yeterince etkili değil. Nefret dunyasında yaşıyoruz. İnsanları yaptıkları şeyler icin değerlendirmemiz lazım, oldukları kişi icin değil. Oyuncular sorumluluk almalı ve ırkcılık durumunda 22 kişi sahadan ayrılmalı.
[h=3]"UMARIM PANDEMİ BİTER"[/h]Umarım bu pandemi bir an once sonra erer. Kişisel olarak evde cocuklarımla birlikte olduğum icin garip şekilde hayatımın en guzel zamanlarından birini gecirdim ama umarım bir an once biter.