Fenerbahce Başkanı Ali Koc, teknik direktor konusunda karar vermede iyi ki beklemiş ve sabretmiş olduklarını ifade ederken, ekip olarak Samandıra'da arzu edilen atmosferi sağlayamadıkları durumda başarının gelmeyeceğini vurguladı.
Fenerbahce'de sezon başında teknik direktorluk gorevine getirilen Erol Bulut'un tanıtım toplantısı gercekleştirildi. Toplantıya Fenerbahce Başkanı Ali Koc, Teknik Direktor Erol Bulut, Sportif Direktor Emre Belozoğlu ve yonetim kurulu uyeleri katıldı. Bulut icin gercekleştirilen toplantıda bir konuşma gercekleştiren Fenerbahce Başkanı Ali Koc, bir mohikanı daha tanıtmak istediğini ifade ederek, "İkisinin de Trabzonlu olması tesaduf olabilir. Hocamı ben Emre'ye nispeten daha az tanıyorum. Muhabbetimiz, oturmuşluğumuz bu kadar olmamıştı. Başka takımlarda da hocalar değişiyor, başarısız transferler oluyor ama soz konusu biz olunca hemen olumsuz işleniyor. Ersun Hoca ile yolu ayırdıktan sonra pandemi sureciydi. Koskoca Fenerbahce bu kadar zamanda bir tane mi hoca bulamıyor demişlerdi. Yapacağımız tercihin doğru bir tercih olması gerekiyordu. Hayalim gorev surecinde aynı hocayla devam etmekti ama olmadı. Bu sefer olsun diye cok duşunduk. O donem Emre ile istişare ettik. Emre yanına bir futbol aklı olan, aklına guvendiği, bir suredir incelediği, futbol oynatma sistemini istediği bir hoca bulmuştu. O kişi olmamıştı ama aynı profili gorecek Tahir Hoca'yla konuşuldu. Tahir Hoca elini taşın altına koydu. Onun icin kolay değildi ve elinden gelenin en iyisini yaptı. Dolayısıyla o gunlere donersek Fenerbahce'nin hala 3. ve 2. olma imkanı vardı. Rakipler cok puan kaybetti. Biz orta şeker gecirdik bu donemi. Bu donemi gecirirken biz de hayal ediyorduk bir hocamız olsun ve bu 8 haftayı takımı tanımakla gecirsin, kimse bu hocadan hesap da kurmaz sonucta dedik. Bu takımı tanısın ve onumuzdeki yıl yapılanmamızı daha da iyi yapabilsin istedik. Hayalimiz buydu. Pek cok hocayla goruştuk. Gonlumuzde olan tek Turk hoca Erol Hoca'ydı. Basında telaffuz edilen birkac isim vardı; doğruydu, bazı isimlerin alakası yoktu. 2. senenin sonunda bunlara alıştım. İlgisi olmayan gerek futbolcu ve hocalar medyanın desteğiyle kopurtuluyor. Bir muddet sonunda bakıyorsunuz ben Fenerbahce'yi kabul etmedim haberleri oluyor. Goruştuğumuz hocalar 4 kişiydi. Bu arada Erol hoca dolu dizgin Alanyaspor ile başarılı sonuclara imza atıyordu ve kupa finaline gidiyordu. Emre ile istişare ettik. Ben Alanyaspor Başkanı Hasan Cavuşoğlu'nu aradım. Hocanızla ilgileniyoruz, goruşmek istiyoruz, karar vermemiz lazım musaadenle goruşebilir miyiz dedim. O da 'Goruşmemenizi tercih ederim' dedi. Cunku odaklandığı, konsantre olduğu şeyler vardı hocanın. Biz de bunu anlayışla karşıladık. Sonra enteresan birkac gelişme oldu. Bunlardan bir tanesi destek aldığım danıştığım bir yerden eldeki ve daldaki hocalarımızı analiz ettirdik. Hic istemeden bu calışmalardan haberdar olmadan yapay zeka kullanılarak sadece istatistikler ve rakamlar uzerinden bizimle ismi gecen hocaların incelemesini yapan bir ekip geldi. Onlar bize bir şeyler sundular. Yurt dışından gelen rapora baktığımız zaman hocamızın oynattığı futbol ve onunla beraber arkasından gelen istatistikler yapay zeka calışmasında acık ara onde cıkıyordu. Hala saha dışı hocam nasıldır nedir bilmiyorduk tabii o zaman. Bu bildirimlerden cok etkilendik ve bekleme kararı aldık, iyi ki beklemişiz. Hocamla son 2-3 ayda bayağı mesaimiz oldu. Hem calıştı, top oynadık, yemek yedik. Hoca ile Emre'nin muhabbetlerini gorme imkanım oldu. İkisi de geldiği şehir itibariyle ters adamlar olabilirler. Bunlar birbirine ters duşerse ne olacak dedik. Her şeyi acık eldivensiz yaptık. İnanıyorum ki cok ama cok iyi bir noktadayız. Kulubun ozunden gelen, formasını giymiş oz evladı iki kişiyi beraber futbolu goturuyor. Hocamız 3. Takımını calıştırıyor ama her takımda ustune koydu. Benim inancım bence kariyerinin zirvesine Fenerbahce'de ulaşacak ve inşallah biz olalım olmayalım yıllar boyu bu camiaya hizmet edecek. O da calıştıkca ustune koyacaktır. İki tarafın birbirini istediği ve hayallerinin uyuştuğu bir ortam gorduk. Arkadaşlarım arasında bazen bana sorgu sual derler cok soru soruyorum diye. Hocama tum soruları sordum ve hocanın cevapları, yaklaşımı acık olması, gerektiğinde yumruğunu masaya koyup burada benim dediğim olur demesi şahsımla cok uyuştu. Bunyemize katıldı ve aynı Emre'de olduğu gibi son derece kolay bir anlaşma sureci yaşadık. Hocamı başkaları istiyordu. Biraz gec kalsak belki hocam da daldaki kuş olarak kalacaktı. Soz konusu Fenerbahce olunca cok fazla duşunmek zorunda kalmadı. Bu forma ile şampiyonluğu yaşayan hocamız inşallah bu formayla nice şampiyonluklar tadacaktır" dedi.

"Biz ekip olarak Samandıra'da arzu edilen atmosferi oluşturmazsak başarı gelmez"
Şampiyon Fenerbahce haberleriyle alakalı konuşan Koc, "Yonetim yapacağını yaptı, Emre yapacağını yaptığı gibi soylemler var. Hoca uzerinde olumsuz şeyler uretiliyor. Kesinlikle oyle bir ortam yok. Bu bir ekip calışması. Sadece transferlerle şampiyon olunmuyor. Takım olmamız lazım. Hocam istediği kadar takımı iyi yonetsin, biz maaşları odeyemezsek olumsuz. Biz ekip olarak Samandıra'da arzu edilen atmosferi oluşturamazsak başarı gelemez. Başarı varsa ekibin, başarısızlık varsa başkan ve yonetimindir. Başarının geleceğine gonulden inanıyorum" ifadelerini kullandı.
"İyi ki beklenmiş ve sabretmişiz"
Erol Bulut'un buraya gelirken kendi ekibini getirdiğini anlatan Ali Koc, "Kendi ekibinde kaleci antrenoru, iletişimci, performans hocası var. Pantelis var mesela kendine has biri. Cok merak ettiğim konulardan biri bizim ekiple hocanın ekibi nasıl kaynaşacaktı. Benim kurmak istediğim sistemde kurumsal bir hafızası olmalıydı. Şu ana kadar en mutlu olduğum unsurlardan biri de hocamızın ekibiyle kendi ekibimizin olumlu bir şekilde uyum sağladığı. Gerek idmanlar olsun, duran toplar olsun, performans calışmaları olsun iyi oldu. Hafif geliyordu bazen idmanlar artık futbolcuların pestili cıkıyor. Hoca kendine has biri. Bakmayın boyle yumuşak gorunduğunde. İnandığı konuda benim dediğim olacak diyecek hocadır. 3 tane karakteri kuvvetli bir insan yan yana oturuyor. Onemli olan bu 3 insanın birbirini tamamlaması. Bu takımın hocası, sportif direktoru ve idari menajerinin harmanı icinde calışmaları, yek vucut olmaları bizi başarıya goturecek en onemli faktordur. Alternatifli ve derin bir kadro bu takvimde cok onemli ama herkesin her an oynayabileceğine inanması lazım. Hocada her macta herkesi oynatamayacaksa iletişim tarafı cok onemli. Kulubeyle saha arasında muthiş bir rekabet olması. Son 2 yıldır bunları tam oluşturamamıştık. O yonde de cok onemli adımlar attık. Hocama hoş geldin diyorum. Cok mutluyum bir parcamız olduğundan. İyi ki beklemiş ve sabretmişiz. Hep beraber senin liderliğinde sezon sonu guzellikler yaşayalım" şeklinde konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı