CHP'li vekil Aydınlık, Covid-19'u yenerek taburcu oldu
- Korona viruse yakalanan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 23 gunluk yoğun bir tedavinin ardından bugun alkışlarla taburcu oldu

MERSİN - Yaklaşık bir ay once korona viruse (Covid-19) yakalanan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 23 gunluk yoğun bir tedavinin ardından bugun alkışlarla taburcu oldu.
6 Ekim'de korona viruse yakalandığını acıklayan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alındı. Hastaneye yatmasından 3 gun sonra durumunun ağırlaşması uzerine yoğun bakıma alınan Aydınlık, gunlerce virusle mucadele etti. Gecen gunlerde iyileşme belirtileri uzerine normal servise alınan Aydınlık, 23 gun suren tedavisinin ardından bugun hastaneden taburcu oldu.
Hastaneden alkışlarla uğurlandı
İyileşmesi uzerine ailesi ve yakınları buyuk sevinc yaşayan Milletvekili Aydınlık, hastaneden alkışlarla uğurlandı. Hastanenin idari binası onunde duzenlenen uğurlamaya Mersin İl Sağlık Muduru Sinan Bahcacı, Başhekim Bahar Aydınlı, milletvekilinin tedavisini gercekleştiren hekim ve sağlık calışanları katıldı. Aydınlık, hastane yonetimine ciceklerle teşekkur etti.
"En buyuk teşekkuru beyaz ve mavi onluk giyenlere yapıyoruz"
Milletvekili Aydınlık, hastaneden ayrılmadan once yaptığı acıklamada, sureci takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, CHP yoneticileri, sevenleri, Şanlıurfalılar ve tum Turkiye'ye teşekkur etti. Aydınlık, "En buyuk teşekkuru bu aslanlara, beyaz onluk ve mavi onluk giyenlere yapıyoruz. Sağlık mudurumuz başta olmak uzere hepsine yurekten teşekkur ediyorum. Bir parlamenter olarak 23 gundur burada yatıyorum ve bu doktorların, hemşirelerin ne parlamenter ne ihtiyar ne genc ayrımı yapmadan herkese duzenle şekilde hizmet ettiğini gordum. Cok guzel bir hastane ve cok guzel bir ekip" dedi.
Korona virusle ilgili uyarılarda da bulunan Milletvekili Aydınlık, bazı insanların Covid-19'u umursamadıklarını ve olmadığını soylediklerini belirterek, "Aman yapmasınlar. Bu insanlara yazık, bu insanlar 24 saat hastalar icin mucadele ediyorlar. Covid-19 var. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uyuyoruz ve dikkat ediyoruz" diye konuştu.
Birlikte ustesinden gelemeyeceğimiz bir hastalık yoktur"
İl Sağlık Muduru Bahcacı da Aydınlık'ın yaklaşık 25 gun once Mersin'de bulunduğu sırada rahatsızlanarak kendilerine başvurduğunu dile getirerek, "Kendisini hastanemizde misafir ettik. Bu surecte 23 gun bu hastanede kaldı. Ancak, bu 23 gunun buyuk bir bolumunu de haberi olmadan gecirdi, yani yoğun bakımımızda misafir ettik. Vekilimiz ve diğer hastalarımız icin yaptığımız butun calışmalar bize şunu gosteriyor ki, birlik ve beraberlik icerisinde devletimizin bize sunduğu bu guzel tesislerde calışkan, başarılı arkadaşlarımızla birlikte ustesinden gelemeyeceğimiz bir hastalık yoktur. Covid-19 da bunlardan biri. Başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak uzere Ankara'dan uzman hocalarımızla vekilimizle ilgili 7/24 goruşmeler yapıldı. Olabilecek butun imkanlar kullanıldı ve Cenabı Allah vekilimizi bize bağışladı. Yorulmadan, bıkmadan tum hastalarımız icin bu azmi gosterdik ve gostermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Acıklamaların ardından Aydınlık, Sağlık Muduru Bahcacı, Başhekim Aydınlı ve tedavisini gercekleştiren hekim ve sağlık calışanlarına cicekle teşekkur etti. Aydınlık daha sonra hastaneden ayrıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HUSEYİN KAR