Kocaeli'de Cumhuriyet Bayramının 97. yılı dolayısıyla vatandaşlara 97 bin Turk bayrağı dağıtıldı. Bayrak dağıtımında milli duyguları kabaran vatandaşlar, "Bayrak uğruna biz her yere gideriz. Şehitlerimiz icin canımızı, kanımızı, her şeyimizi veririz" dedi.
Kocaeli Valiliği tarafından Cumhuriyet'in ilan edilişinin 97. yıldonumu nedeniyle Vali Seddar Yavuz ve Kocaeli protokolu tarafından İzmit ilcesinde vatandaşlara ve esnaflara 97 bin Turk bayrağı dağıtıldı. Bayraklarla birlikte Kocaeli kırmızı beyaz renklere burundu. Bayrakları alan kucuk, buyuk, her yaştan vatandaş Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Bazı vatandaşlar, bu bayrak icin gerekirse can vereceklerini soylerken, bazıları ise aldıkları bayrakları operek başına koydu. Vali Yavuz, esnaflardan bayrakları dukkanlarına asmalarını rica etti.
"Biz şuheda olarak doğduk"
Cumhuriyet'in kendisi icin her şeyi ifade ettiğini belirten İbrahim Demirtaş, "Cumhuriyet benim yaşam sebebim, cocuklarımın gecmişi, cocuklarımın geleceği, ailemin var oluşu, aileden yola cıkarak ulkemin var oluşu. Kısacası Turk milletinin var oluşunu simge ediyor. Atam Oğuz'dan, atam Ataturk'e selam olsun. Bizim adımız Turk, bunun tarifi bu. Bu soylemeye gerek bile yok. Biz bayrağımız icin, ezanımız icin, vatanımız icin doğuştan şuheda olarak doğduk. Şu guzel gunlerin ifadesi anlamında tum Turk milletinin bunların değeri doğrultusunda yaşamaya davet ediyorum. Ne mutlu ki 29 Ekimlerdeyiz. Ne mutlu ki Turk'un adını mujdeleyen peygamber efendimizin doğum yıldonumunde ikisini birden kutluyoruz. Tum Musluman Turk aleminin hem Cumhuriyet Bayramı'nı hem de Mevlid kandilini tebrik ediyorum" dedi.
"Şehitlerimiz icin canımızı, kanımızı, her şeyimizi veririz"
Turk bayrağını her zaman taşıyacaklarını kaydeden Ayşe Doğruer ise, "Sonuna kadar bu sancağı biz hep goklere dikeriz, goklerde dalgalanır bu sancak. Sonuna kadar gotururuz biz bu sancağı. Hicbir zaman unutulmaz ay yıldızlı Turk bayrağımız. Vatan, millet bolunmez. Biz Turkuz, Turk'un evladıyız, Turkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız biz. Bu bayrak uğruna biz her yere gideriz. Bu bayrağı tepelere kadar taşırız, gotururuz, oralara da dikeriz. Şehitlerimiz icin canımızı, kanımızı, her şeyimizi veririz" diye konuştu.
Bazı vatandaşlar ise, Cumhuriyet'in 97. yılını kutlarken, bazıları ise, bu bayrak uğruna hic duşunmeden canlarını bile vereceklerini ifade etti. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı