Erzurum Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı munasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Oral yayınladığı mesaj da şu ifadelere yer verdi:
"97 yıl once bugun yuce Turk Milleti kendi kaderini kendi belirledi ve ne mutlu ki Cumhuriyet'in ilanı ile tarihe ismini bir kez daha altın harflerle yazdırdı. Cumhuriyet; yuce Turk Milleti'nin buyuk zorluklara goğus gererek, ustun mucadeleler vererek, azimle ve kararlıklarla kurduğu eşsiz eserdir. Bu esere sahip cıkmayı ve yaşatmayı her daim en onde gelen vazifelerimizden bildik. Şuphesiz ki Cumhuriyet'in ustun değerlerinin bilincinde olmayı ve nesiller boyu bu değerleri yaşatmayı surdureceğiz. Yuksek ahlaki değer ve niteliklerle donanmış olan Cumhuriyet rejimi, insanı değerli kılan, toplumsal yukselişe teşvik eden, cumhuru yonetime dahil eden, bizi biz yapan ortak değerlerin etrafında toplanmamızı ve kenetlenmemizi sağlayan yonetim şeklidir. Bu yonetim şeklinin bize kattıkları ile Turkiye Cumhuriyeti'ni her daim yuceltmenin ve yukseltmenin arzusu ile calışmaktayız. Bizlere ve gelecek nesillere 29 Ekim 1923'te armağan edilen Cumhuriyet'in ilan edilmesi elbette hic kolay olmadı. Askerimiz, kadınımız, gencimiz ve cocuğumuz bu uğurda hayatlarını feda ettiler. Onlara duyduğumuz sonsuz minnetin ve odenemeyecek hakkın bilinciyle her daim elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışarak bir nebze olsun minnet borcumuzu odemeye calışmalıyız. Egemenliğini halktan alan herkese eşit hakları sunan Cumhuriyet, halkın kendi kendini yonetmesi anlamıyla da yuce Turk milletine gereken değeri verebilen bir rejimdir. Bu rejimi ulkemize kazandırmak icin buyuk mucadeleler verip bizlerin bu gunlere gelmesini sağlayan, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, silah arkadaşlarını, tum şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, şukranlarımı sunuyorum. Tum Turk milletinin, Erzurum'un ve dunyanın her yerinde bulunan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı onurla kutluyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı