Cinli teknoloji şirketi Huawei, yaklaşan akıllı ekranı icin bir tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan video, Huawei'nin HiCar teknolojisinin bir parcası olan bu akıllı ekranın genel yapısını gozler onune seriyor. Huawei'nin acıklamalarına gore akıllı ekran, 30 Ekim itibarıyla Cinli tuketicilerin beğenisine sunulacak.
Huawei'nin akıllı ekranı ile ilgili bilinen şeyler oldukca kısıtlı. Tanıtım videosunda yer alan bilgilere gore akıllı ekran, yaklaşık olarak bir tablet buyukluğunde olacak. Ayrıca akıllı ekranın uzerinde, muhtemelen acılabilir yapıda olan bir kamera da yer alacak. Bir stand ile arac icerisine sabitlenecek akıllı ekranın HarmonyOS 2.0'la calışıp, cağrı alma, muzik dinleme, video ve film izleme ile goruntulu arama yapabilme gibi yeteneklere sahip olması bekleniyor.

Huawei, otomobiller icin geliştirdiği akıllı ekranını "HiCar Smart Screen" olarak isimlendiriyor. Geleneksel akıllı ekranlardan farklı olarak Huawei'nin arac ici ekranı, kendi dahili hoparlorlerini iceriyor. Gorunuşe gore Huawei, bu akıllı ekranla birlikte bağımsız bir multimedya urunu oluşturmuş olmak istiyor.
Huawei, HiCar Smart Screen ile ilgili detaylı bir acıklama yapmamış olsa da bu ekranın, HiCar destekli otomobiller icin kontrol paneli olarak da kullanılabileceği duşunuluyor. Bu sayede tuketiciler, HiCar Smart Screen'i kullanarak araclarıyla ilgili tum bilgilere de kolaylıkla erişebilecekler. Huawei'nin akıllı ekranının tuketicilere neler vadedeceği, muhtemelen 30 Ekim'de gun yuzune cıkmış olacak.
[h=2]İşte Huawei'nin akıllı ekranı icin paylaştığı tanıtım videosu[/h]