Fenerbahce Spor Kulubu Başkanı Ali Koc, transfer doneminde mukemmele yakın bir iş cıkardıklarını ifade ederken, Fenerbahce'nin gunu kurtarmayla ilerlemeyeceğini belirtti.
Fenerbahce Kulubu, Emre Belozoğlu'nun yeni gorevini duzenlenen basın toplantısıyla acıkladı. 1907 Tribunu'ndeki toplantıya Başkan Ali Koc ve Emre Belozoğlu'nun yanı sıra yonetim kurulu uyeleri ile Teknik Direktor Erol Bulut katıldı. Duzenlenen basın toplantısında Emre Belozoğlu'nun futbola başladığı yıllardan bu yana yer aldığı kuluplerden ve maclardan goruntulerin yer aldığı bir video gosterimi yapıldı. Daha sonra Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Koc, imzanın farklı bir şekilde atılacağını dile getirdi. Emre Belozoğlu ile Ali Koc, arkasında '2020-21 sezonu Sportif Direktoru' olduğunun yer aldığı formayı imzaladı.
Başkan Ali Koc, torende yaptığı konuşmada, "Karşımızda Emre Belozoğlu var. Turk futbol tarihinin en onemli, en başarılı oyuncularından biri. Hangi takımda olduysa Galatasaray, Fenerbahce, Başakşehir ve yurt dışında dunyanın en onemli 5 liginin 3'unde yıllarca oynamış sadece bir kulupte değil birden fazla kulupte başarılı olup kupa kaldırmış. Turk bayrağını yurt dışında olduğu sure boyunca en iyi şeklide dalgalandırmıştır. Emre bu yaz itibarıyla yepyeni bir kariyere yelken acıyor. Biraz geriye gidelim 2018-19 yılının kış ayları ilk yarının sonları Fenerbahcemiz cok kotu gidiyor, takım olamıyoruz, sancılı bir surec. Ben Goksel Gumuşdağ'ın da izni ile Emre Belozoğlu ile goruşme yaptım. O zaman Başakşehir'in kaptanıydı. 'Bu sıkıntılı surecte sen olsan neleri yapardın' diye sordum ve artıları eksileri ile anlattı. Guvendiğim, Fenerbahce icin kalbi atan birine sen ne olsan ne yapardını sormak icin konuşma yaptık. 'Sen ne yapacaksın seneye' dedim. Emre, sezonu bitirip bir muddet İtalya'ya taşınmak ve İtalyancasını geliştirmek istiyordu. Gonlunde yatan kariyer hedefleri ve Turkiye'nin en başarılı teknik direktoru olmak istiyordu. Benim de gonlume cok hoş gelmişti. Sezon bitince bazı arkadaşlar teknik direktorumuz Ersun hoca ve o zamanki yoneticilerimizden Semih Bey (Ozsoy) takıma kaptan olarak katılmasını, Samandıra'ya aidiyet duygusunu aşılayarak formanın ağırlığını anlatmak gibi fikirlerle geldiler. Benim de aklıma yattı ve sağ olsun Emre de kabul etti. Goksel başkanla konuştuk ve yeşil ışık yaktı. Emre kaptanımız olarak yuvasına dondu. İşlerimiz de iyi gidiyordu. Ama sonrasında şampiyon adayı olduğumuz sezonu 7'nci bitirdik" dedi.
"Sıkıntılı sureci minimum şekilde atlatmamız icin şikayet etmeden butun gorevleri aldı"
2019-20 sezonu icinde korona virus salgını yaşadıklarını ve sonrasında Ersun Yanal ile yolların ayrıldığını hatırlatan Ali Koc, "Yeni hoca seciminde en doğru kararı verebilmek icin acele etmeyerek iyi araştırmaya, derinlemesine analizler yapmaya ve bunun icin de sıkı bir calışmaya girmemiz gerekiyordu. Bu surecin icinde Emre sadece takım kaptanı değil futbol şubemizin lideri gibi bu sıkıntılı sureci minimum şekilde atlatmamız icin şikayet etmeden butun gorevleri aldı. Aslında Emre'nin bana soylediği; Fenerbahce'de futbolda eksik olan 'doğru bir futbol aklımızın olmaması' dedi. Futbol aklımızı kendisi ile birlikte geliştirdik. Değişik bir transfer sureci gecirdik. Hoca secimimizde de Emre ile birlikte oturup konuştuk. Sonra tek tek transferlerimizi yapmaya başladık. Hepinizin bildiği gibi mali sorunlar ve sıkıntılar cercevesinde manevra alanımız da yoktu. UEFA'nın sattığın kadar alabilirsin kuralından dolayı manevra alanımız sıkıntılıydı. Emre'nin şapkadan tavşan cıkardığını, bu transfer surecini en iyi şekilde noktaladığını soyleyebilirim. Emre'nin sectiği oyuncular alındı gibi duşunulmemesi lazım. Her birimizin uzerinde durduğu artı ve eksi oyuncular vardı. Bizimle alakası olmayan oyuncular yazıldı ama mecbur kalmadıkca yalanlamadık, sessiz kaldık. Emre, bana taraftarken, yoneticiyken vermiş olduğu guven hissini bu surecte de verdi. Emre değişik yerlerde futbol oynadı ama sonrası onemli. Emre oynadığı liglerde dostluklar kurmuş ve bu kişiler zamanla en onemli yerlere gelmiş. Orada kurduğu dostlukların bu kadar sene sonra devam ediyor olması ve Emre kapıyı caldığında bizi olumlu yonde etkilemesi beni etkiledi" şeklinde konuştu.
"Bir sportif direktorun hukuk ve finans konularına hakimiyeti ile guzel bir iş cıkardı"
Yaşanılan tatsız ve olumsuz sureclere rağmen inancının değişmediğini kaydeden Ali Koc, "Yeni sportif direktorumuz olarak bugun Emre Belozoğlu'nu acıklıyoruz. Bir sportif direktor olarak bugununu yaparken geleceği de dizayn etmek onemli. Hukuk, finans tarafları da onemli. Sportif direktorumuz bu zamana kadar olan vaktini finans tarafıyla gecirdi. Her adımın bir finans faktoru var ve bizim de her adımımızı dikkatli atmamız gerekiyor. Sonunda artı mı eksi mi bunları bilmemiz gerekiyor. Bununla birlikte hukuk konuları var. Pek cok hassas detay orada gizli. Bir sportif direktorun hukuk ve finans konularına hakimiyeti ile guzel bir iş cıkardı. Fenerbahce formasının ağırlığını bilen bir kadro kurduk. Lider karakterli oyuncular getirdik. Sonucta yuksek karakterli tecrubeli, tecrube ile gencliğin bir modelin oluşmasına katkı sağladı" ifadelerini kullandı.
"Mukemmele yakın bir iş cıkardık"
Emre Belozoğlu, ilgili kişiler ve Erol Bulut ile mukemmele yakın bir iş cıkardıklarını belirten Ali Koc, "Sıkıntılı donemler olacak mı olacak, beklenmedik takımlara puan kaybı olacak. Genc ama inanclı bir ekibiz. Ben tunelin sonunda ışık goruyorum. Dolayısıyla Emre buranın bir parcası. Benim hedefim butun transferleri yapıp Emre'yi acıklamaktı. Milli ara sonrası dedik ama bugune nasipmiş. Emre ile şartları konuşurken de baş başaydık şunu soyleyebilirim; 'ne taktir ederseniz uygundur' dedi. Oyle de bir acık cek verdi. Emre gercek bir 'Mohikan'. Yeni gorevin başarılı olsun, futbolculuk kariyerinde yaşadığın başarının cok daha fazlasını elde etmeni diliyorum" dedi.
"Fenerbahce gunu kurtarmayla gidemez"
Ali Koc, kurumsal ve sportif başarı gerektiğini vurgulayarak, "Saha sonucları bilhassa futboldaki arzu ettiğimiz gibi gitmediğinde yapısal değişiklikler de sekteye uğruyor. Odaklanamıyorsunuz. Gunluk krizlerle bunu adreslemeye calışıyorsunuz. Secilmeden once de dedim 'Fenerbahce gunu kurtarmayla gidemez.' Bizim yaptığımız şeyler yavaş yavaş meyve vermeye başlıyor. Her zaman 2 donem lazım demiştim. Ama birinci donemde yaşadıklarımız hedeflerimizi de bir nebze geciktirdi. İlk 6 hafta iyi giderken pek cok konuya vakit ayırabiliyoruz" şeklinde konuştu.
"Emre Belozoğlu'nu, Volkan Demirel'i ve Aykut Kocaman'ı 3 Temmuz'da başka yonleriyle gorme fırsatım oldu"
Ali Koc, samimiyet ve iyi niyet oldukca guvenin de arttığını belirterek, "3 Temmuz olduğu zaman sıkıntılı bir sureci omuz omuza vererek gecirdik. Emre Belozoğlu'nu, Volkan Demirel'i ve Aykut Kocaman'ı başka yonleriyle gorme fırsatım oldu. Sokaklardaki on binlere inanc motivasyon verme anlamında buyuk bir gorevi var ismini soylediğim diğer 2 isimle birlikte. Bunları yaşayarak gordum" acıklamasını yaptı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı