Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile duzenlenen celenk koyma toreninin ardından Erciyes Dağı'nda ağac dikme etkinliğine katılan Kayseri Valisi Şehmus Gunaydın, "2020 sonuna kadar Erciyes'te 5 milyon ağac dikmeyi hedefliyoruz" dedi.
Cumhuriyet Meydanında duzenlenen celenk koyma torenine Kayseri Valisi Şehmus Gunaydın, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Us ve Garnizon Komutanı Aziz Adalı, Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc, siyasi parti temsilcileri, protokol uyeleri ve oğrenciler katıldı. Duzenlenen celenk koyma torenine katılan protokol uyeleri daha sonra Erciyes Dağı'nda duzenlenen ağac dikme etkinliğine katıldı.
Kayseri'de ağaclık alanların toplam alanın yuzde 10'u olduğunu soyleyen Vali Gunaydın, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 23. Yıl donumunu kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere, ebediyete intikal eden butun şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Bugun aynı zaman da Mevlid Kandili butun vatandaşlarımızın, milletimizin, İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum. Bugun aynı zamanda, Erciyes'te ağac dikiyoruz. İnşallah bundan sonra her yıl 28 Ekim'de orman teşkilatımız ile burayı ağaclandırmaya calışalım, buradaki orman varlığımızı arttıralım. Burada yol kenarı ağaclandırma projesi yurutuyoruz ve bu kapsamda da 132 bin tane fidan dikeceğiz. Bunların da bircoğu gormuş olduğunuz boylu fidanlar. Şimdiye kadar Erciyes'te ciddi sayıda fidan dikildi. Yaklaşık 4 milyon 600 bin civarında buraya fidan diktik. İnşallah 2020 yılı icerisinde bu 132 binin uzerini tamamlayarak 400 - 450 bine cıkaracağız, arttırabildiğimiz kadar arttıracağız ve inşallah 2020 yılı sonu itibari ile Erciyes Dağı'nda dikmiş olduğumuz ağac sayısını 5 milyonun uzerine cıkaracağız. Bunu yeterli gormuyoruz cunku Kayserimizde orman varlığı, toplam alanın yuzde 10'u civarında. Ulke ortalamasında gerilerde olduğumuzu goruyoruz. Biz bunu suratle kapatmak istiyoruz ve bunun icin orman teşkilatımız calışıyor. 11 Kasım'da da torenimiz var. O zaman da ağaclandırma icin burada olacağız. Tum fırsatları değerlendireceğiz. Kayserimizdeki orman varlığını da Turkiye ortalamasına yaklaştırıp, daha sonra da uzerine cıkartmaya calışacağız. Tekrar Cumhuriyet Bayramımızı ve Mevlid Kandilimizi tebrik ediyorum" dedi.
Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Us ve Garnizon Komutanı Aziz Adalı ise, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gonulden kutluyorum. Allah bir daha bu ulkeye ne İstiklal Marşı yazdırsın, ne de boyle bayramlara muhtac etsin. Ataturk ve silah arkadaşlarına, gazilere ve şehitlere minnetlerimizi sunuyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc da ağaclandırmadaki eksiklerin farkında olduklarını soyleyerek, "Burada malum 28 Ekim celenk koyma toreninden sonra direkt Erciyes'e yoneldik ve ağac dikme kampanyasını surdurmeye başladık. Erciyesimizin ağac yonunden arzu ettiğimiz yonde olmadığının farkındayız. Orman bolge mudurluğumuz de yakinen takip ediyor. Su anda da Develi ile Kayseri arasındaki anayolumuzun iki tarafında yapılan bu onemli ve anlamlı calışmayla bu alandaki eksiğimizi giderme yonunde gayret gosteriyoruz. Her şeyden once Cumhuriyetimizin 97. yıldonumunu tebrik ediyorum. Daha nice 2023'lere ve daha nice yuzyıllara ulaşsın diye dua ve temenni de bulunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk başta olmak uzere emeği gecenlere teşekkur ediyor, rahmetle anıyoruz. El ele gonul gonule diyoruz, durmak yok ağac dikmeye devam diyoruz" dedi. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı