BURSA'da, Kurban Bayramı'nın ilk gunu, Doğan Sarıca'yı (26) bıcaklayarak oldurdukleri iddia edilen Murathan Koc (25) ve Burak Koc (23) kardeşler ile Doğuhan Kışkan'nın yargılandığı davada, savcı mutalaa verdi. Savcı, sanıkların 'kasten oldurme' sucundan muebbet hapsini istedi.
Olay, gecen yıl Kurban Bayramı'nın ilk gunu Kestel ilcesi, Vani Mehmet Mahallesi, Namık Kemal Caddesi'nde meydana geldi. Burak ve Murathan Koc kardeşler ile Doğuhan Kışkan, kavgalı oldukları arkadaşları Doğan Sarıca ile karşılaştı. Sarıca, iddiaya gore kardeşlere, "Neden selam vermiyorsunuz, neden bayramımı kutlamıyorsunuz?" diyerek, bıcakla saldırdı. Kardeşiyle birlikte yaralanan Murathan Koc da Doğan Sarıca'yı cıkan arbedede bıcakladı. Cağırılan ambulansla Yuksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Doğan Sarıca kurtarılamadı. Koc kardeşler ise tedavilerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Yargılama sırasında Burak Koc, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam oldurmek' sucundan 3 sanığa da muebbet hapis cezası istemiyle acılan davanın gorulmesine devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Murathan Koc, Bursa H. Tipi Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Burak Koc ve Doğuhan Kışhan ile taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Burak Gulluoğulları, olay gunu Burak Koc ile aracla giderken yolda Doğan Sarıca'yı gorduklerini anlatarak, "Arabadan aşağıya indiğimizde Burak, Doğan'a, 'Ağabey, abimin boynuna bıcak dayamışsın, neden boyle bir şey yaptın? Ben seni severim, sayarım' dedi. Doğan da kendisine, "Ben de seni severim, sayarım. Seni ilgilendirecek bir durum yok Burak' dedi. Doğan bu sırada Burak'a, 'Ağabeyini de babanı da buradan gecirmeyeceğim' dedi. Burak, 'Ağabey neden gecirmeyeceksin' dedi. Daha sonra Doğan'ın yanından ayrılıp aracla Burak'ın babasının bulunduğu bufeye gittik. Bildiklerim bundan ibarettir" diye konuştu.Cumhuriyet Savcısı mutalaasında, sanık Murathan Koc, Burak Koc ve Doğuhan Kışkan'ın 'kasten oldurme' sucundan muebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Tutuksuz sanıklara ilişkin tutuklanmaları yonundeki talebi reddeden mahkeme heyeti, sanık Murathan Koc'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı karar icin erteledi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Halil OZCOBAN