SAMSUN (İHA) – Samsun'da Mevlid Kandili nedeniyle gercekleştirilen kandil simidi dağıtımında esnaf, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a beddua etti.
Samsun Yabancılar Carşısı Derneği ve esnafları ile Semerkand Vakfı Samsun Şubesi katkılarıyla Mevlid Kandili vesilesiyle kandili simidi dağıtımı gercekleştirildi. Yapılan dağıtım ile Kandil hatırlatılarak vatandaşların Mevlid Kandili icin iyi dileklerde bulunuldu. Dağıtım oncesi esnaf İslam'a karikaturlerle yapılan saldırıya tepki gosterdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a beddua edildi.
Ellerini semaya acan esnaf, "Bugun Mevlid Kandili'dir. Peygamber (sav) Efendimizin doğduğu gundur. Bizleri butun alemleri, dunyamızı şereflendirdiği gundur. Mevlid Kandilleri bizim icin anlamlıdır, onemlidir. Fakat bugun şurada toplanışımızla, ellerimizi acışımızla; dunyanın dort bir yanından Firavunların, Nemrutların, Peygamber Efendimize utanmadan, sıkılmadan, cekinmeden dil uzatması sebebiyle bugun biraz daha fazla onemlidir. Biraz daha fazla anlamlıdır. İlahi yarabbi. Senin hidayet vereceğini kimse dalalete duşuremez. Senin dalalete duşurduğunu de kimse hidayet erdiremez ama sen eğer onlara hidayet vermeyeceksen; utanmadan, pervasızca, aşağılık bir şekilde Peygamberimize dil uzatan bu Nemrutları, bu Firavunları Kahhar ismi şerifinle kahru perişan eyle yarabbi" sozlerine "Amin" dedi.
Samsun Yabancılar Carşısı Dernek Başkanı Alaaddin Sayın, "Peygamberimizin dunyaya gelişinin 1437. yıl donumu. Dunyamızın kardeşliğe ve barışa ihtiyacı olduğu bu donemde Peygamberimizi rahmetle ve ozlemle anıyoruz. Dunyanın en onemli donum noktalarında biri de Peygamberimizin dunyaya teşrifidir. Ulkemizin huzurlu bir ortamda gelişebilmesi icin Peygamberimizin hayatını ve yaşam tarzını tum alanda kendimize ornek almamız lazım" diye konuştu.
Yapılan dağıtıma AK Parti İlkadım İlce Başkanı Mucahit Erbin ve Semerkand Vakfı Samsun Şubesi Başkanı Zekai Murzioğlu ile esnaf katıldı. Vatandaşlar yoğun ilgi gosterdi. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı