Kocaeli'nin Korfez ilcesinde işcisini rehin alarak kendisini silahla yaralayan kardeşinin davasında omuriliğinde kurşunla yaşadığını soyleyen ağabey, "Beni oldurmesin diye olu taklidi yaptım. Kendimi yere atmasaydım olebilirdim" dedi.
Olay, 16 Kasım 2019 tarihinde Kocaeli'nin Korfez ilcesi Guney Mahallesi Hurriyet Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere gore, cadde uzerinde bulunan bir nakliyat deposunda Hasan E. ile kardeşi Veysel E. arasında tartışma cıktı. Cıkan tartışmanın buyumesi sonrasında Hasan E. tabancasını cıkartarak kardeşi Veysel Ergun'e 3 el ateş etti. Kurşunların isabet ettiği kardeşi Veysel Ergun yaralanırken, kardeşi Hasan Ergun bir işciyi silahla rehin alarak otomobile bindi. Otomobille olay yerinden kacan şahıs, 20 dakika suren polis kovalamacası sonucu rehin aldığı şahısla birlikte Korfez İlce Emniyet Mudurluğu'nun onune giderek teslim oldu.

Olayın ardından tutuklanarak cezaevine gonderilen Hasan Ergun hakkında, "Altsoydan akrabayı kasten oldurme" sucundan acılan dava Kocaeli 3. Ağır Mahkemesi'nde gorulmeye devam etti. Hasan Ergun tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile duruşmaya katılırken, olaydan yaralı olarak kurtulan ağabey Veysel Ergun ve avukatlar salonda hazır bulundu. Duruşmada soz alan Veysel Ergun'un kardeşi ile bir anlaşmazlığının olmadığını, olayın ardından omuriliğinde kurşunla yaşadığını soyledi. Veysel Ergun, "Olay tarihinde sebebini bilmediğim bir şekilde iş yerine gelip 3 el ateş actı. Yere duştuğumde bilincim yerindeydi. Beni oldurmesin diye olu taklidi yaptım. Aramızda bir alacak verecek meselesi yoktur. Hasan'a ben bakıyordum. Bana 1.5 metreden ateş etti. Pandemiden dolayı hala ameliyat olamadım. 2 ay sonra omuriliğimde bulunan kurşunu cıkaracaklar. Daha sonra fizik tedavim başlayacak. Hasan Ergun'den şikayetciyim" dedi.
"Oldurme kastım yok" diyerek tahliye talep etti
Bir anlık sinirle yaptığını soyleyen Hasan Ergun ise oldurme kastının olmadığını ifade ederek tahliyesini talep etti. Sanık ve avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı