Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Berde şehir merkezine duzenlediği misket bombalı saldırıda 19 sivil yaşamını yitirdi, 60 kişi yaralandı.
Ermenistan topraklarından atılan bomba, işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın dışındaki Berde kent merkezine isabet etti.
Azerbaycan Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin yapılan yazılı acıklamada, Berde kentinin en yoğun olduğu carşı merkezine misket bombasıyla saldırı duzenlediği ifade edildi.
Acıklamada, saldırı sonucu 19 sivil hayatını kaybettiği, 60 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Misket bombaları Berde'nin en işlek iki kavşağında bulunan sivillere ait ev, arac ve iş yerlerine duştu.
Olayda bazı ev ve iş yerlerinde ciddi hasar meydana gelirken, en az 7 arac kullanılamaz hale geldi.
Olay yerine ulaşan itfaiye aracları, bombaların patlaması sonucu cıkan yangını sondurdu.
Kentte, olası ikinci bir saldırıya karşı guvenlik tedbirleri sıklaştırılırken, tum kafe ve restoranlar dahil bircok işletme kapatıldı.
Yakınlar hastaneye akın etti
Saldırı sonrası yaralı siviller ambulansla Berde Devlet Hastanesine getirildi. Olay yerinde ve hastanede vefat eden siviller de morga kaldırıldı.
Yakınlarının kaybettiğini oğrenen bircok Berdeli hastane ve morgun kapısına akın etti. Annesi, kardeşi, babasını kaybedenler, morg ve hastane kapısında fenalık gecirdi.
Guvenlik gucleri ve sağlık calışanları, yaralıların ve olenlerin panik halindeki yakınlarını yatıştırırken, hastaneye de olası bir saldırı nedeniyle kimse yaklaştırılmadı.
Annesini kaybeden ve şok icinde olan Leyla Mustafeyeva, AA muhabirine, "Ben evdeydim. Annem dışarı cıktı. Birden patlama sesi geldi. Annemi goremedim. Şu anda morgda. Ben annesiz kaldım." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İdiris Okuduci