Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Say, mesajında, "Alemlere rahmet olarak dunyaya gelen sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğduğu gece olan bu mubarek geceyi idrak etmenin mutluluğu icerisindeyiz. Sevgili Peygamber Efendimizin ornek hayatı ve davranışlarından durustluğu, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaclara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz cocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Ulkemizin ve milletimizin her zamankinden daha cok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyac duyduğu bugunlerde mubarek geceleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Mağfiret kapılarının sonuna kadar acıldığı bu manevi gunlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gonullerini hoş tutmalıyız. Bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgoru ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Tum milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni en icten dileklerimle kutluyor, ulkemize ve tum insanlık alemine sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"Kur'an ve sunnete daha sıkı sarılacağız"
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) ile ilgili yapılan cirkin saldırılara da tepki gosteren Başkan Say, Hazreti Peygambere ve O'nun şahsında 1,5 milyar Musluman'ın mukaddesatına yapılan cirkin saldırının asla ve asla gormezden gelinemeyeceğini vurguladı. Batının, İslam'a ve mukaddesata saldırıyı fikir ozgurluğu olarak gosterdiğini dile getiren Başkan Say, "Sebep her ne olursa olsun bu ummet İslam'ın aziz Peygamberine yapılan saldırılara asla sessiz kalmayacaktır ve herkese duşen ise bugunden tezi yok, Peygamberimizi daha fazla okumak, O'nun kutlu hayatını cocuklarımıza, nesillerimize anlatmaktır. Bizlere bıraktığı Kur'an ve sunnete daha bir sıkı sarılmaktır" dedi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı