- Evlat nobetindeki ailelerden HDP'li vekil Gergerlioğlu'nun 'insan kacırma' iddiasına sert tepki
Evlat nobetindeki Suleyman Aydın:
"Kadına tecavuz HDP'de, kadına şiddet HDP'de, bunların hepsi HDP'de mevcuttur. HDP bunları artık niye inkar ediyor"
DİYARBAKIR - TBMM'de 2021 Plan ve Butce Komisyonu goruşmelerinde HDP Kocaeli Milletvekili Omer Faruk Gergerlioğlu, Turkiye Cumhuriyetine 'adam kacırma' iddiasında bulunmuştu. HDP'li Gergerlioğlu'nun iddiasına, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde evlat nobetinde olan aileler, sert tepki gosterdi.
HDP Kocaeli Milletvekili Omer Faruk Gergerlioğlu, 2021 Plan ve Butce goruşmelerinde Turkiye Cumhuriyetine 'adam kacırma' iddiasına bulunmuştu. Butce goruşmelerine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'adam kacırma' iddiasına HDP'li vekile sert tepki gostererek, "Turkiye Cumhuriyeti devletinde insan kacırma diye bir şey yoktur. İnsan kacırmanın ne olduğunu gormek istiyorsan aynaya bak. İnsan kacırmanın ne demek olduğunu gormek istiyorsan Diyarbakır annelerine bak. İnsan kacırmanın ne demek olduğunu gormek istiyorsan, git dağlara bak, git kacırılan kızlara bak, kadınlara, yetişkinlere bak. Git dağlara bak, git kacırılan kızlara bak, kadınlara, yetişkinlere, tecavuz edilen, taciz edilen kadınlara hatta erkeklere, cocuklara karşı erkekce meydan okuyarak, o zaman gec karşıma. Turkiye Cumhuriyeti Devleti insan kacırmaz. İnsan kacırmayı, git Suriye'de gor, Irak'ta gor, PKK neredeyse oraya git" cevabını vermişti. HDP'li Gergerlioğlu'na bir tepkide evlat nobetindeki ailelerden geldi.
"Yuzlerce cocuk burada HDP'ye girip bir daha cıkmadı"
Evlat nobetindeki ailelerden Suleyman Aydın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a teşekkur ettiğini soyledi. HDP'lilerin insan kacakcısı olduğunu kaydeden Aydın, "HDP'liler 5 yıldır benim oğlumu goturup PKK'ya kendileri satmadı mı? Burada yuzlerce ailenin cocuğunu siz satmadınız mı? Yuzlerce cocuk burada HDP'ye iceri girip bir daha cıkmadı ki. HDP, kendi sucunu ort pas etmek istiyor. Bizim devletimiz hicbir zaman kendi ulkesindeki halkına boyle bir zarar vermemiştir. Kadına tecavuz HDP'de, kadına şiddet HDP'de, bunların hepsi HDP'de mevcuttur. HDP bunları artık niye inkar ediyor. HDP Milletvekili Omer Faruk Gergerlioğlu'na sesleniyorum, kendisini vicdana davet ediyorum. 14, 15 yaşındaki cocukları goturup satan sizsiziniz. Artık butun Turkiye sizin ic yuzunuzu gorsun" dedi.
"HDP, PKK nerede pislik orada"
PKK tarafından kacırılan er Muslum Altıntaş'ın annesi Songol Altıntaş da 6 yıldır oğlunun yuzune, sesine hasret olduğunu dile getirdi. Altıntaş, "Nasıl kacırmalar yok, benim bu oğlum nerede? 13 tane asker, polis kacırmışlar, kanıtlı, ispatlı. Turkiye Cumhuriyetine asla iftira atmasınlar. Turkiye Cumhuriyeti kimseyi kacırmıyor. Milleti kacıran, cocuğu, askeri, polisi kacıran HDP'dir, PKK'dır. Onlardan başka Kurtlere, insana duşman olan yoktur. PKK nerede varsa, kacırmalar orada var. Pislikler orada var" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT BAŞAL