Diyarbakır'da gectiğimiz hafta evinde cıkan yangında eşini kaybeden Ali Gulpınar, yangın sonrası evin halini gorunce gozyaşlarını tutamadı. Evde yangın sırasında odada bulunan Turk bayrağının yanmaması dikkat cekerken, 3 cocuğuyla birlikte hayata tutunmaya calışan Ali Gulpınar şimdi kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Gectiğimiz hafta Bağlar ilcesi Bağcılar Mahallesi 1103 sokakta bulunan Umut apartmanında iddiaya gore evdeki cocukların cakmakla oynaması sonucu yangın cıktı. Cıkan dumanları goren anneleri bir anda dumanın ortasında kalarak apartman sakinlerinden yardım istedi. Cevredeki vatandaşların yardımıyla anne ve 3 cocuğu alevlerin arasından cıkartıldı. Haber verilmesi uzerine bolgeye itfaiye ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa surede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin mudahalesi ile yangın sonduruldu. Yangın sırasında duman etkilenen ve ağır yaralanan 3 cocuk annesi Gulay Gulpınar kaldırıldığı ozel bir hastanede yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Yangında bir tek Turk bayrağı zarar gormedi
Gulpınar'ın hayatını kaybetmesinin ardından eşi Ali Gulpınar, eve gelerek yangın sırasında zarar goren ve gormeyen eşyaları ayırdı. Zarar gormeyen eşyalar arasında duvara asılı halde bulunan Turk bayrağının olması dikkat cekti. Yangını komşularının haber vermesi uzerine duyduğunu anlatan Ali Gurpınar, "Ben yangın cıktığı sırada dışardaydım. Komşumuz beni aradı ve bana yangın cıktığını, senin evin olabilir diye bana haber verdi. Bende geldim ama maalesef benim evinin yandığını gordum. Mal ve mulkun derdinde değilim. Keşke eşime bir şey olmasaydı. Ocağım sondu ve diyecek soz bulamıyorum" diyerek gozyaşlarını tutamadı.
Aile yardım eli bekliyor
Yaşanan yangın nedeniyle evde bulunan bircok eşyanın zarar gorduğu gorulurken, 3 cocuğuyla birlikte hayata tutunmaya calışan Ali Gulpınar ise şimdi kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Ote yandan Bağlar ilce Belediye Başkanı Huseyin Beyoğlu, belediye birimlerine talimat vererek yangından dolayı zarar evin onarılması icin calışma yapılmasını istediği oğrenildi. - DİYARBAKIR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı