Milliyetci Hareket Partisi Adıyaman İl Başkanı Huseyin Ozgun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle acıklamada bulundu.
Başkan Huseyin Ozgun, Cumhuriyetin kazanılmasında ve bugunlere kadar getirilmesinde canlarını veren şehitlerimize ve gazilerimize tum Turk Milletinin minnettar olduğunu dile getirdi.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldonumunde millet olarak cok buyuk gurur yaşadıklarına işaret eden Huseyin Ozgun; "Turk milletinin bizatihi kendi hakkında alacağı kararlara ve yapacağı tercihlere hicbir oluşumun, unsurun, kesimin veya zumrenin mudahil olamayacağı Cumhuriyetle temellenmiş ve şekillenmiştir. Dağılmış, parcalanmış, işgal ve esaret zincirleriyle sarılmış bir İmparatorluktan millet egemenliğine dayalı bir yonetim anlayışına ulaşılması elbette kolay olmamıştır. Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da kucuk bir coğrafyaya sıkıştırılmaya calışılan aziz milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip cıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır. Millet yaşadıkca, bolunmez butunluğu korundukca her turlu mihnet ve zahmetin sonucsuz kalacağı, saldırıların da hukumsuz bırakılacağı boylelikle gosterilmiştir. Buyuk milletimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, kutlu mazisinin en onemli stratejik silkinişlerinden birini yapmış, icteki ve dıştaki art niyetli odaklara asla fırsat vermeyeceğini azim ve cesaretle ortaya koymuştur. Bu kapsamda Turkiye Cumhuriyeti; şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkını hicbir zaman odeyemeyeceğimiz fedakarlıklarla vucut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir. Bu duygu ve duşuncelerle, buyuk Turk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı ictenlikle kutluyorum. Muazzam mucadelelerle fikri hur, irfanı hur ve vicdanı hur nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere, tum kurucu kahramanları saygı ve minnetle yad ediyorum. Vatan uğruna gozlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı