Gaziantep Universitesi (GAUN), Turkiye Maarif Vakfı ile Sema İnsani ve Tıbbi Yardım Derneği arasında Cerablus Meslek Yuksekokulundaki eğitim kalitesinin artırılmasına yonelik iş birliği protokolu imzalandı.
GAUN'den yapılan acıklamaya gore, Fırat Kalkanı Harekatı ile teror orgutlerinden temizlenen Cerablus'ta, Gaziantep Universitesi bunyesinde kurulan meslek yuksekokulunun dort sağlık programına ilişkin eğitim ve oğretimin iyileştirilmesine yonelik iş birliği kararlaştırıldı.
Bu kapsamda hazırlanan protokol GAUN Rektoru Prof. Dr. Arif Ozaydın, Turkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgun ile Sema İnsani ve Tıbbi Yardım Derneği Başkan Vekili Abdulhanan Ajouja ile diğer yetkililerin katılımıyla imzalandı.

Acıklamada goruşlerine yer verilen Rektor Ozaydın, bolgeye eğitim goturme ve kalifiye insan yetiştirmeye yonelik calıştıklarını belirterek, "Bolgede yaşayanlar da bizim insanlarımız. Medeniyetimiz insanı yaşatma uzerine kurulu bir medeniyet. Bu protokol, eğitim ve sağlık anlamında hizmet goturme acısından oldukca onemli. Bu iş birliğinden son derece mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.
Prof. Dr. Birol Akgun de Turkiye'nin yurt dışındaki eğitim calışmalarını ustlenen bir kurum olduklarını hatırlatarak Suriye'de GAUN eliyle yurutulecek olan bu projeye destek vermekten ve bunun bir parcası olmaktan son derece gururlu olduklarını belirtti.
Akgun, "Buradan iyi insanlar yetişecek ve Suriye'nin yeniden imarında, gelişmesinde, kalkınmasında onemli roller oynayacak." ifadesini kullandı.
Ajouja ise Suriye'de eğitime yaptıkları desteklerden dolayı GAUN ve Maarif Vakfına teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fevzi Kemal Karagoz