Ataturk'un sozleri ve 29 Ekim mesajları sevdiklerinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyen kişiler tarafından tercih edilmeye devam ediyor. İşte, e n guzel Ataturk sozleri! Resimli 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları ve en guzel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sozleri!
[h=3]RESİMLİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI[/h]"Efendiler yarın cumhuriyeti kuruyoruz" diyen bir milletin torunları olduğum icin gurur duyuyor Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.
Cumhuriyet duşunce, beden ve bilim bakımından guclu koruyucular ister. Koruyuculardan olmanız dileğiyle. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun!

Cumhuriyetimizin 97. yılını kutladığımız bu gunlerde, geleceğe buyuk bir umit, inanc ve gayretle yurumek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun"
Cumhuriyet, toplumu ummetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yukselten bir Aydınlanma Devrimi'dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldonumudur. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…
Ey yukselen yeni nesil! istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yukseltecek ve yaşatacak sizsiniz. 29 Ekim!
Mustafa Kemal Ataturk'un cevresinde Turk milletinin kenetlenmesiyle yurutulen Milli Mucadele'nin zaferle sonuclanması ve ardından Turkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…
Buyuk Onder Ataturk'u ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı icin kanlarını bu toprağa dokmuş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yurekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum. ' 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.
• Cumhuriyet Bayramını kutluyor, herkese esenlikler diliyorum.
• Cumhuriyet Bayramı gune coşku ve mutlulukla uyanmak demektir. Canım ulkem ve milletime nice mutlu, barış dolu, butunluk icinde 29 Ekimler…
• Yirmi dokuz Ekimi karşılarız neşeyle cunku bu gunde erdik buyuk cumhuriyete. Cumhuriyet Bayramınız kutlu ve şanlı olsun.
• Ben bir cumhuriyet cocuğuyum İyi bayramlar…
• Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yuksek karakterli koruyucular ister. Bu duygularla cumhuriyetinizi tebrik ediyorum.
• 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice bayramlara. Cumhuriyet cok guzel, gelsene.
• Ey yukselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yukseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
• Cumhuriyet, yuksek ahlÂkî değer ve niteliklere dilenen bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
• 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ataturk'un cocukları olarak atamızı hasret ve ozlemle anıyoruz.
[h=3]EN GUZEL 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI SOZLERİ![/h]Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Turk milliyetcisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı, Turk topluluğudur.
Cumhuriyetsiz bir toplum, yarınsız bir gundur. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.
Cumhuriyet'e sahip cıkmanın onurunu yaşıyor, aziz Turk Milleti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz.
İstiklÂl mucadelemizin onderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk ile silah arkadaşları başta olmak uzere butun şehit ve gazilerimizi şukran, saygı ve rahmetle anıyoruz.
Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıl donumu vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaşları olmak uzere, vatanımızın aziz topraklarını canları pahasına savunan ve asil milletimizin kullerinden yeniden doğmasını sağlayan tum şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.
Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk ile birlikte buyuk Turk ulusunun kurduğu Turkiye Cumhuriyeti'nin 97. yıl donumu heyecanını ve gururunu yaşamaktayız.
Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Buyuk Onderimiz Gazi Mustafa Kemal Ataturk"u, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en icten dileklerimle kutluyorum.
• Cumhuriyet, demokratik bir ulkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet Bayramınızı en icten duygularımla kutlarım.
• Cumhuriyet'in geleceğe buyuk bir umitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her turlu zorlu engelin aşılması konusunda bizlere guc vermesi dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun"
• Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk başta olmak uzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şukranla anıyor; tum hemşerilerimizin ve tum milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
• 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Ne mutlu Turkum diyene!
• Cumhuriyet kadınları sana muteşekkir sağ ol ATAM.
• Cumhuriyet Bayramı coşkusunun butun milletimizce derinden yaşanması temennileriyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
• Cumhuriyet, etnik kokeni ne olursa olsun tum yurttaşlarını Turk Ulusu catı kimliğinde birleştirmiştir.
• Eğilmez başımıza tac yaptık hurriyeti, zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti… Kutlu olsun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız!
• Teşekkurler Mustafa Kemal Ataturk, her daim izindeyiz! Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
• Cumhuriyetimizi kuruluş felsefesindeki hedeflere ulaştırmamızın da mumkun olacağını ifade etmek isterim. Bu duygularla, tum milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, tum şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şukranla anıyorum.
• Bu tarihi gun, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha guclu bir şekilde kenetlenme gunudur. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
• Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız bu gunlerde, geleceğe buyuk bir umit, inanc ve gayretle yurumek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun."
• Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Turk milliyetcisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı, Turk topluluğudur.
• Cumhuriyetsiz bir toplum, yarınsız bir gundur. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
• Şerefli bir yaşamın bedeli, her ne olursa olsun odenir. Kucuk oyunlar, kucuk oyuncularındır. Onlar, okyanusta boğulmanın adabını bilemezler! Cumhuriyet erdemdir. Ulkemizin doğum gununu kutlamak, bu gunu hakkınca yaşamak bize yakışandır, olması gerekendir.
• Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugun her yer kırmızı beyaz olsun.
[h=3]ATATURK'UN CUMHURİYET SOZLERİ[/h]• Cumhuriyet fazilettir.
• Cumhuriyetimizin dayanağı Turk toplumudur.
• Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hurmet ederiz.
• topluluğundan ve onların yetiştirecekleri oğretmenlerden alacaktır.
• Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mukemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yukselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.
• Bizce: Turkiye Cumhuriyet anlamınca kadın, butun Turk tarihinde olduğu gibi bugun de en muhterem mevkide, her şeyin ustunde yuksek ve şerefli bir mevcudiyettir. Memleket dayanışma isteyen bir birliğe muhtactır. AlelÂde politikacılıkla milleti parcalamak, hıyanettir.
• * Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hurmet ederiz.
• * Ey yukselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yukseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
• * Turk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.
• * Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslariyle, Turk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı guvenlik itibariyle, busbutun yeni bir hayatın mujdecisi olmuştur. 1936 (Ataturk'un S.D. I, S. 372)
• * Turkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır. 29 Ekim 1923 (Nutuk II, S. 814-15)

• Cumhuriyet, duşuncesi hur, anlayışı hur, vicdanı hur nesiller ister.
• Milletimizin bugunku yonetimi gercek ozelliği ile bir halk yonetimidir.
• Cumhuriyeti, ve onun gereklerini yuksek sesle anlatınız. Bunu yureklere yerleştirmek icin elverişli olan hicbir durumu kacırmayınız.
• Milletin saltanat ve hakimiyet makamı yalnız ve ancak Turkiye Buyuk Millet Meclisi'dir.
• Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır.
• Turkiye'de Bolşeviklik olmayacaktır. Cunku Turk Hukumeti'nin ilk gayesi, halka hurriyet ve saadet vermek, askerlerimize olduğu kadar sivil halkımıza da iyi bakmaktır.
• Ey yukselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.
• Benim naciz vucudum nasıl olsa bir gun toprak olacaktır. Fakat Turkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.
• Cumhuriyet duşuncede, bilgide, sağlıkta guclu ve yuksek karakterli koruyucular ister.
• Hukumetlerin icraatı menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarı duşurmezse butun kusur ve kabahatlere katılmış demektir.
• * Turk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.
• * Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslariyle, Turk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı guvenlik itibariyle, busbutun yeni bir hayatın mujdecisi olmuştur. 1936 (Ataturk'un S.D. I, S. 372)
• * Turkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır. 29 Ekim 1923 (Nutuk II, S. 814-15)
* Cumhuriyetimiz oyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek icin kan doktuk. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında muesseselerimizi mudafaa icin lÂzım olanı yapmağa hazırız. 1923 (Ataturk'un S.D. III, S. 71)
• * Onlar, kolaylıkla anlayacaklardır ki, curumuş bir hanedanın, halife unvanıyla başının ustunden zerre kadar uzaklaşmasına imkÂn kalmayacak surette muhafazasının mecburî kılan bir devlet şeklinde, cumhuriyet idaresi ilÂn olunsa bile, onu yaşatmak mumkun değildir. 1927 (Nutuk II, S. 831)

• Dunya uzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegÂne millet Turklerdir.
• Turk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.
• Butun dunya bilsin ki, benim icin bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, duşunsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Turkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında duşunmek istemiyorum.