Elazığ'da Genc Kızılay gonulluleri, "Umutlar Uşumesin Projesi" kapsamında 5 bin depremzede ve ihtiyac sahibi cocuk icin hazırlanan kışlık giyeceklerin dağıtımına başladı.
Turk Kızılay Elazığ Şubesince hayırseverlerden toplanan kışlık giyecekler, Genc Kızılay gonulluleri tarafından paketlenerek dağıtım icin hazır hale getiriliyor.
Gonulluler, hazırladıkları ve icerisinde atkı, eldiven, bere ve corap bulunan yardım paketlerini, 5 bin depremzede ve ihtiyac sahibi cocuğa ulaştırmak icin dağıtımına başladı.

Genc Kızılay gonulluleri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında dağıtılmaya başlanan kışlık giyeceklerle cocukların yuzu gulduruluyor.
Genc Kızılay Elazığ İl Başkanı Fatih Bozkurt, AA muhabirine, depremzede ve koylerdeki ihtiyac sahibi oğrencilere kışlık giysi dağıtmaya başladıklarını soyledi.
İhtiyac sahibi her ailenin kapısını calacaklarını aktaran Bozkurt, şoyle konuştu:
"5 bin cocuğa kışlık giyecek ulaştıracağız. Yardımı gecen yıl kentte yaşanan depremden etkilenen ve koylerde eğitim goren ihtiyac sahibi cocuklara yapacağız. Gonullulerimiz ile bu calışmayı yapıyoruz. Yaklaşan kış aylarında bu yardımlar onemli."
Genc Kızılay gonullulerinden Fatih Bakır da bu tur iyilik hareketleri icerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Surekli bu tur yardımlar icerisinde olduğunu kaydeden Bakır, "Yaklaşık 5 bin cocuğu mutlu edebilmek icin cocuk paketi hazırlıyoruz. Bu paketleri daha cok depremzede cocuklara ulaştıracağız. Bu cocukların kalpleri uşumesin onlara bir nebze katkıda bulunmak icin yardımları hazırlıyoruz. İnşallah bu paketleri bir hafta icerisinde tum cocuklarımıza ulaştıracağız." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suat Ozturk